Tuesday, May 21, 2024
HomeСпорт„Марек” излиза с резервите за мача от Купата на АФЛ в Кюстендил

„Марек” излиза с резервите за мача от Купата на АФЛ в Кюстендил

  • Участието ни в Елитната група до 19 години този сезон беше наша грешка, категоричен е наставникът Цветан Видински

    „Марек” ще пусне в игра голяма част от резервите си в днешния мач срещу ФК „Кюстендил” в турнира за Купата на аматьорската футболна лига. Двата тима се срещат на стадион „Осогово” днес, за да определят представителя на областта в надпреварата. Двата тима ще изиграят втори двубой помежду си в рамките на пет дни, след като в събота дупнишкият клуб победи с 2:0 на стадион „Бончук” в мач от Югозападната трета лига. Старши треньорът на дупничани Цветан Видински намекна, че в двубоя днес ще играят по-периферните състезатели.
    „Ще играем само с млади момчета, които имат по-малко мачове зад гърба си. Нямаме цел в този турнир. Целта ни е първият отбор да върви в първенството и да натрупаме солиден точков актив. Казвам ви най-отговорно, че дотук от това, което съм гледал от другите отбори в нашата дивизия, нашето реално място е пето. С тези футболисти, с които разполагаме, би трябвало да сме на петата позиция и да се забавляваме от футбола, който играем. Не би трябвало да блъскаме топката и да играем нервно”, каза наставникът на дупнишкия клуб.

  • Цветан Видински

    Той коментира и решението юношите на „Марек” в Елитната група до 19 години да спрат своето участие в шампионата.
    „Участието на юношите в Елитната група до 19 години през този сезон беше грешка на нас, на ръководството на клуба. Нямахме деца от тези набори: родени през 2001 и 2002 година. От Дупница имахме точно пет деца. Просто в този период не е имало голяма раждаемост в града и не е имало деца, които да започнат да се занимават с футбол. Така ние се принудихме да взимаме 10-12 момчета от Благоевград и други места, само и само за да играем. Но те са отпаднали от другите отбори и не са на нужното ниво. Няма как да играем в Разград и да пътуваме до там с влак, който да друса децата 12 часа. Те веднага играят мача и отново се прибират със следващия влак. Това си е чисто самоубийство. Обяснихме това на децата и на родителите им. Извинявам им се. Но по-добре така, отколкото да падаме с огромни резултати”, завърши Цецо Видински.

RELATED ARTICLES

Most Popular