Sunday, May 19, 2024
HomeСпорт„Марек” и „Чавдар” си размениха по 3 гола в драматичен двубой

„Марек” и „Чавдар” си размениха по 3 гола в драматичен двубой

  • Капитанът Росен Йорданов донесе точката на дупничани след точно изпълнена дузпа в 93-тата минута

    „Марек” започна новия сезон в Югозападната трета лига с голово зрелище. Дупничани изиграха много атрактивен двубой по време на гостуването си в Етрополе и завършиха 3:3 с местния „Чавдар”.
    Капитанът Росен Йорданов даде преднина на дупнишкия клуб в 24-тата минута, когато вкара с глава след добро центриране от фаул.
    Минутата бе 31-ва, когато домакините се възползваха от суматоха в наказателното поле на марекчани и изравниха резултата.
    Втората част бе още по-добре за момчетата на Цветан Видински, които играеха освободено и създадоха немалко положения пред противниковата врата. Николай Ганчев отново изведе „Марек” напред в 77-ата минута, но „Чавдар” вкара два бързи гола в следващите десет минути за 3:2 и вече се виждаше краен победител. Дупничани обаче тръгнаха още по-смело напред в търсене на изравнителното попадение. Така се стигна до 93-тата минута, когато главният съдия Христиана Гутева даде дузпа в полза на дупнишкия клуб. С изпълнението на 11-метровия наказателен удар се нагърби Росен Йорданов, който хладнокръвно го превърна в гол и по този начин оформи крайния резултат.
    Агитка от Дупница пропътува разстоянието до Етрополе и не спря да подкрепя любимците си през целия мач, които ги зарадваха с приятен за окото футбол.
    В следващия кръг „Марек” приема големия фаворит за първото място в дивизията „Вихрен”, който в първия си мач се справи с коравия тим на „Банско”, побеждавайки го с 1:0 у дома. Двубоят е насрочен за 10 август (събота) от 18 часа на стадион „Бончук”.

RELATED ARTICLES

Most Popular