Saturday, May 18, 2024
HomeРегионДупницаМарек надигра гостите от Монтана, но късметът им обърна гръб

Марек надигра гостите от Монтана, но късметът им обърна гръб

Вратарят на монтанци Васил Симеонов бе на висота и със съществени заслуги за спечелената точка

Около 1500 души дойдоха на стадион „Бончук”, за да наблюдават първия домакински мач на любимия си мъжки отбор Марек срещу неколкократния участник в А група – сега във Втора професионална лига – Монтана от едноименния град.

Тактика 4-1-4-1 приложи старши треньорът на гостите Николай Митов, оставяйки на върха Борислав Цеков-Каската, и по този начин всички видяха, че тимът от Монтана е дошъл да спечели една точка. Много добра и окомплектована бе защитата отзад на гостуващия тим и беше трудно за футболистите на Марек да превземат вратата им.

През първата част Любомир Костов опита на няколко пъти да затрудни вратаря на гостите Васил Симеонов. По фланговете оперираха успешно Александър Башлиев и Христо Каймакански, но така и не се стигаше до отбелязване на гол във вратата на монтанци. На почивката старши треньорът на Марек направи бърз и обстоен разбор на играта от първото полувреме и реши да освежи състава, пускайки в игра Андон Гущеров и Александър Близнаков. Марек заигра на по-високи обороти, имаше и агресия. А. Гущеров насочи топката в сглобката, но вратарят Васил Симеонов от Монтана бе невероятен и изби кълбото. При центриране от фаул А. Близнаков насочи топката в десния горен ъгъл, но отново последва блестяща проява на Симеонов.

Веселин Любомиров бе другият нападател, който накара стража на гостите да покаже вещина и да не допусне топката зад себе си в мрежата. Така, доминирайки през целия мач, футболистите на Марек правеха всичко възможно да се доберат поне до едно попадение, за да спечелят трите точки, които щяха да им прилягат на играта, която показаха в този двубой, надигравайки по всички показатели отбора на Монтана от едноименния град.

„Още от началото на мача се видя, че гостите са дошли да спечелят нещо. Заиграха стабилно отзад и затвориха подстъпите на нашите момчета към тяхната врата и разчитаха напред на контраатаки. Нашият отбор трайно владееше топката, имаше много интересни разигравания – с две думи контролът на топката беше в наша полза през целия мач. Отвориха ни се като цяло доста възможности за отбелязване на гол, но трудно се пробиваше сгъстената защита на гостуващия тим. Много добър вратар има отбора на Монтана в лицето на Васил Симеонов. И ако през първото полувреме само веднъж той бе затруднен от Любомир Костов, то през второто не бе така. Спомням си за ударите на Александър Башлиев, Веселин Любомиров, Александър Близнаков и Андон Гущеров. Всички те бяха спасени с много голямо майсторство от страна на Симеонов. Само веднъж гостите се опитаха при контраатака да ни изненадат, бродирайки атака по левия фланг, но всичко приключи до центриране, което не им донесе нищо положително. Този път късметът ни обърна яко гръб. Съжалявам, че не успяхме да зарадваме публиката, която ни подкрепяше от трибуните. Вече мислим за мача срещу Бдин (Видин) като гости в събота”, сподели старши треньорът на Марек Танчо Калпаков.

Васил Василев-президент на ФК Марек, коментира на свой ред: „От дълго време насам не бях виждал някои хора, които бяха позабравили стадион „Бончук”, но явно са впечатлени от играта на нашия отбор през изминалото първенство като член на Трета лига и сега, печелейки на старта на първенството на Втора професионална лига в Бургас. За мен футболът в Дупница се възражда и този футболен град трябва да има отбор в професионалните групи. Шансът не ни покри в мача срещу Монтана. Тактиката на гостите беше очевадна-дошли бяха да спечелят една точка. По невероятен начин вратарят им спаси ударите на Андон Гущеров, Александър Близнаков, Веселин Любомиров, Александър Башлиев. Като цяло надиграхме отбора на Монтана в този мач, но поне до почетно попадение не успяхме да достигнем. Искам дебело да подчертая на нашите фенове, които не бяха идвали от дълги години, че трябва да идват, и нашите футболисти няма да ги разочароват”.

Веселин Дангов-председател на фенклуба, заяви: „Много борба на терена от страна на нашите футболисти, и то при непосилна жега на  стадион „Бончук”. Особено ми хареса играта през втората част на мача след влизането на Андон Гущеров и Александър Близнаков, защото отборът отпадна физически, което подсказа, че не беше напълно възстановен от гостуването в Бургас, където направи успешен дебют при завръщането във Втора лига”.

Атанас Джамбазки-спортен директор на Монтана: „И през първото, и през второто полувреме отборът ни игра затворено. На върха на атаката беше Владислав Цеков и търсехме начин за контраатака, но това ни се удаде само веднъж. Домакините владееха повече топката, имаха повече голови ситуации, но вратарят ни Васил Симеонов бе на висота. Следващият ни мач ще бъде срещу Черноморец (Балчик) като домакини”.

Марек: Константин Костадинов, Румен Сандев, Боян Стойнев, Александър Башлиев, Христо Каймакански, Димитър Илиев, Милен Иванов, Веселин Любомиров, Даниел Гогов, Николай Ганчев, Любомир Костов (Андон Гущеров, Александър Близнаков, Димитър Владимиров)

Ташко СУЛЬОТОВ

RELATED ARTICLES

Most Popular