Sunday, May 19, 2024
HomeСпортМарек на лагер в Балчик преди мача с Черноморец

Марек на лагер в Балчик преди мача с Черноморец

Дупничани с подобрения на тренировъчната си база

Общо пет тренировки е планирал старши треньорът на мъжкия отбор на ОФК Марек Танчо Калпаков за мача срещу Черноморец (Балчик). Четири от тях ще се проведат на преобразения помощен терен с естествено тревно покритие „Шмиргело“. Веднага след тренировката в четвъртък Калпаков ще обяви имената на футболистите, на които ще разчита за съботния двубой, който ще се играе на стадиона в град Балчик срещу местния Черноморец. В петък сутринта групата футболисти, на които ще разчита старши треньора, ще отпътува за черноморския град и след настаняването им в местен хотел, ще се проведе последната тактическа тренировка – ден преди двубоя.

От управата на клуба споделиха, че настроението е на нужното равнище. Нагласата на треньорския щаб и футболистите е за пълен успех, без подценяване на противника, който в момента заема незавидно положение във временното класиране на групата.

Снимка: Марек завинаги

Вече стана ясно, че първия мач от пролетния дял на първенството между отборите на Черноморец и Марек ще бъде ръководен от Стефан Гурков, асистиран от Желязко Пилатов и Месут Ахмедов, 4-ти съдия Светослав Лазаров, СН Живко Недялков.

От ФК Марек съобщиха за подобрения по тренировъчната база. Вече изцяло отремонтирана е старата съблекалня в сградата в близост до двата тренировъчни терена (новото изкуствено игрище и “Шмиргело”). Оборудвана е с всичко необходимо за трениращите преди и след тренировка (седящи места, отопление, бойлер, душове, тоалетна и др.).

Бяха закупени и нови екипи, потници, топки и пособия за ДЮШ. Младите надежди на отбора вече имат собствени съблекални и подходящи условия за развитие.

От клуба са категорични, че това не е всичко в тази посока, а едва началото. “Ще направим всичко възможно тези деца и треньори да имат не добри, а много добри условия за развитие, защото те са нашето бъдеще!”, заявиха от ръководството.

Ташко СУЛЬОТОВ

 

RELATED ARTICLES

Most Popular