Friday, May 17, 2024
HomeСпорт„Марек” победи „Рилски спортист” с 3:2

„Марек” победи „Рилски спортист” с 3:2

Пореден добър мач, с красиви комбинации, изнесе мъжкият отбор на „Марек”. Дупничани победиха с 3:2 „Рилски спортист” (Самоков) на стадион „Бончук” в отложения мач от 8-ия кръг за първенството на ЮЗ трета лига.
Първият гол в срещата бе отбелязан в 11-ата минута за домакините, след като Тихомир Крумов от гостите след центриране на Христо Каймакански отляво опита да върне топката с глава към вратаря Слави Петров, но кълбото се спря в мрежата за 1:0 след автогол. В 15-ата минута Ивайло Захариев се разписа директно от пряк свободен удар, изпращайки топката над изградената стена на домакините в мрежата на Пламен Младенов за 1:1. В 37-ата минута феновете на „Марек” ликуваха, след като техният любим нападател Веселин Любомиров се възползва от прекрасно подаване на Александър Близнаков и опъна мрежата зад Слави Петров за 2:1. При този резултат футболистите на двата отбора се оттеглиха на почивка.
Второто полувреме не започна добре за отбора на „Марек”. В 52-рата минута Виктор Колев бе изведен отдясно пред наказателното поле на домакините и прехвърли майсторски вратаря им Пламен Младенов за 2:2. В 65-ата минута при меле пред вратата на Рилецо Никослав Найденов отклони топката с ръка и главният съдия Мартин Спасов отсъди дузпа в полза на „Марек”, която Александър Близнаков превърна в гол за 3:2 и върна радостта на феновете по трибуните. В продължението не се стигна до отбелязване на нов гол и „Марек” спечели този двубой, запазвайки третото място във временното класиране на групата. В този мач бяха показани два червени картона на футболисти от гостуващия тим – Никослав Найденов и Иван Иванов.
След мача президентът на „Марек” Цветан Видински сподели: „Нашите футболисти бяха доста уморени заради сгъстения цикъл „сряда-събота”. Радвам се, че все пак момчетата успяха да се мобилизират. Искам публично да заявя, че в касата на клуба няма дори и стотинка и ако не беше бизнесменът Хаздай, който осигури необходимите средства за изплащане на длъжностните лица, можеше този мач да не се играе. Оттук нататък не зная какво ще правим. Дано и други хора от бизнес елита да се обърнат с лице към нас и да ни помагат, за да приключим есенния дял от първенството. „Марек” е над всичко и на всички и трябва да го запазим, защото отборът е в подем и с тези футболисти има голямо бъдеще”.
От името на фенклуба заместник-председателят му Румен Тимев сподели: „Истинска гордост е за град Дупница, че има такива хора като Цветан Видински. Не може така да продължава. Обръщаме се с молба към всички бизнесмени в района да дадат каквото могат на футболния клуб, за да може да изиграем оставащите мачове до края на полусезона”.

RELATED ARTICLES

Most Popular