Sunday, May 19, 2024
HomeРегионДупницаМарек слага отново фланелки с логото на „Зора“

Марек слага отново фланелки с логото на „Зора“

Бизнесменът Стефан Милушев ще плаща за гостуванията на отбора

Бившият президент и спонсор на Марек Стефан Милушев засега ще помага частично на клуба. По повод изтеклата информация в публичното пространство, че собственикът на фирма „Зора” е поел издръжката на марекчани, президентът на клуба от Дупница Васил Василев коментира:

„Да, преди няколко дни е проведен разговор в Дупница с г-н Милушев (чрез трето лице, чието име засега няма да се споменава), в който той е заявил, че е отворен с лице към футболния отбор. На този етап уговорката е той да поеме разходите за транспорт, хотел и храна при гостуването на Марек. Мачът с Дунав (Русе)e първият, в който футболистите обличат фланелки с логото на „Зора”. От името на ръководството изказвам своето задоволство и признателност към г-н Стефан Милушев, който в труден момент оказва помощ за по-спокойно участие на отбора в първенството и съхраняване настроението на треньори и футболисти за достойно представяне и за в бъдеще. Както е известно, отворени сме към всички, които желаят да помогнат на Марек и се радвам, че първо се озова на нашата молба господин  Милушев-човек с много висок рейтинг сред спортната общественост в Дупница“, допълни още Василев.

Припомняме, че през 1999 г. финансовата издръжка на Марек бе поета от бизнесмена Стефан Милушев, като той стана президент на клуба. През сезон 1999/2000 дупничани спечелиха промоция за „Б“ група, а през следващата кампания се класираха на 2-ро място във втория ешелон и се завърнаха в елита след 19-годишна пауза. Управлението на Милушев се характеризираше с честа смяна на треньорите, но въпреки това отборът успяваше да се укрепи в „А“ група. През състава минаха и редица качествени футболисти.

Марек се задържа общо 7 последователни сезона в „А“ група, като най-доброто класиране на тима в този период бе 7-о място през 2003/04. Клубът в три поредни години бе представител на България в летния европейски турнир Купа Интертото.

През лятото на 2005 г. Милушев се оттегли от Марек.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular