Friday, May 17, 2024
HomeРегионДупницаМарек схруска „шоколадите” два пъти на стадион „Бончук”

Марек схруска „шоколадите” два пъти на стадион „Бончук”

Стефан Милушев хвали Калпаков и тима, липсват му феновете, знамената и тъпаните

На стадион „Бончук” в град Дупница в мач от 14 кръг за първенството на Втора професионална лига се срещнаха отборите на местния Марек и Спортист (Своге).

Мачът бе равностоен през първото полувреме. Гостите се бяха затворили добре отзад и разчитаха напред на контраатаки при появили се свободни пространства. Домакините заиграха с бързи подавания, но по ширината на терена, с което  не затрудниха реално отбора на Спортист.

В 17-ата минута Калоян Йосифов направи добър пробив отдясно и центрира, но топката отиде зад гърба на Светослав Диков.

Минута по-късно домакините стигнаха до добро голово положение, след като Веселин Любомиров стреля, но Иван Гошев спаси.

В 43-та минута Даниел Гогов с левия крак насочи майсторски топката в сглобката отдясно на вратаря Иван Гошев в стил Меси и резултата бе открит – 1:0.

Минута след почивката „шоколадите“ създадоха добро положение, Калоян Йосифов проби и стреля, но вратарят Константин Костадинов спаси.

В 55-ата минута се случи изключително спорна ситуация. Йосифов би чудесно от далечна дистанция, топката се удари в гредата и тупна около голлинията и страничния съдия съвсем правилно даде знак играта да продължи.

Малко по-късно Калоян Йосифов стреля опасно с глава, но топката излезе в аут.

Спортист изтърва чисто голово положение в 66-ата минута, когато Калоян Йосифов получи извеждащ пас, влезе в наказателното поле, стреля, но Костадинов изби с крак.

В 75-ата минута Веселин Любомиров влезе в наказателното поле, където бе догонен от Йоан Маринов и съборен, което даде възможност на реферът да отсъди дузпа. Зад топката застана Андон Гущеров, стреля и отбеляза второто попадение в мача.

Снимки – ПФК Спортист Своге, Марек Завинаги

В 78-ата минута главният съдия  Георги Иванов Иванов показа директен червен картон на Светослав Диков, като видя удар без топка срещу Румен Сандев от Марек.

В 90-ата минута Росен Йорданов стреля от дистанция, но Иван Гошев спаси. Малко по-късно и Андон Гущеров стреля с глава, но отново в ръцете на вратаря.

С тази победа отборът на Марек е на 3-то място с 27 точки.

Мнение след мача дадоха:

 

Васил Василев,  президент на ФК Марек:

 

Както е известно, имахме стара закачка с отбора на Спортист(Своге) от по-предишното им участие във Втора професионална лига. Радвам се, че им го върнахме по много достоен начин на терена на стадион „Бончук” с далеч по-добре и успешна игра. Щом като ме поздрави техния президент на клуба, значи победата ни е била напълно заслужена. Искам да изкажа своето задоволство от съдийската тройка, начело с Георги Иванов Иванов, които отсъдиха това, което се случи на терена. Съвсем правилно главният арбитър отстрани от игра Светослав Диков, който преди години игра в нашия отбор и съм дълбоко разочарован от това, което видях – първия път блъсна с ръце Румен Сандев,втория го удари с лакът при въздушен двубой. През второто полувреме гостите играха много стабилно отзад, като с това подсказаха, че са дошли да спечелят нещо от този двубой. Радвам се, че в 43-та минута Даниел Гогов от фаул отбеляза много красив гол. През втората част гостите заиграха по-нападателно, търсеха начин за изравняване на резултата. Имаше стъписвания в отделни моменти. Постепенно нещата се пооправиха. Веселин Любомиров при своя атака успя да излъже двама от защитата на гостите и тръгна срещу вратаря им Иван Гошев, но бе спънат. Дузпата, която отсъди главния съдия, бе справедлива, и Андон Гущеров я изпълни по невероятен начин, изпращайки кълбото в обратния ъгъл на вратаря. Около 1000 зрители изгледаха този двубой, между които бе и бившият президент на клуба, сега един от спонсорите на Марек – Стефан Милушев. Той беше поздравен за отношението си към Марек по радиоуредбата. Милушев ще поеме разходите за лагера преди мача в Добрич срещу местния Добруджа.

 

Танчо Калпаков, старши треньор на ФК Марек:

„Още в началото на мача се видя схемата на игра на отбора на Спортист (Своге) – 5-4-1. Затвориха се стабилно отзад. Нашите атаки се провеждаха повече по ширина на терена и не затрудняваха реално гостите. Опитваха се техните футболисти да центрират по фланговете, но нашата защита реагираше навреме. Радващото е, че Дани Гогов отбеляза красиво попадение две минути преди края на полувремето. През втората част на мача с оглед на моментния резултат гостуващия тим заиграха малко по-открито. Ударите им бяха неточни и далеч извън наказателното поле. Около 15-ина минути ни попритиснаха, но защитата отзад действаше по подобаващ начин. В 77-ма минута Веско Любомиров бе повален вътре в наказателното поле и отсъдената дузпа бе реализирана от Андон Гущеров за 2:0. Светослав Диков бе изгонен съвсем справедливо, и това бе добре дошло за нас. Радвам се, че записахме поредна победа. Прекланям се пред нашите фенове, които ни подкрепяха и в този мач в най-трудните ситуации на терена. Успешен дебют направи 16-годишният талант от ДЮШ на клуба Славей Наков”.

 

Стефан Милушев-спонсор във ФК Марек:

 

„Понрави ми се играта, която показват възпитаниците на Танчо Калпаков. Добре играят и класирането го показва. 28 точки много малко разбирачи на футбола са очаквали от отбор с този бюджет. Поздравявам всички – треньора, ръководството и самите футболисти.

Много лесно, тя помощта сама ще си дойде. От всяка една продажба от нашия магазин ще отива в касата на футболния клуб, защото тези момчета заслужават. Футболът е добре и върви тогава, когато е осигурен. Иначе как да пътуваш, някой път се налага в деня на мача, предстои гостуване на Добруджа, това са над 400 км. На тези футболисти им трябва настаняване, ресурс за храна и на другия ден да изиграят мача. Мисля, че и лагерът ще им го подсигуря. Теренът е в добро състояние.

Очаквах повече фенове. Липсва ми това, което виждах преди време- Сектор В. Тези трибуни. Няма го фенклубът. Липсват ми знамената. Липсват ми тъпаните, барабаните.

Всички трябва да си правят много точно сметката. Пето, шесто място във втория ешелон е много добро постижение. Дупница заслужава. Раждат се много кадри. Трябва повече хора да идват. Тези футболисти го заслужават, а и малко повече приходи да има.

По принцип всичко, което е градено тук, е правено с голяма любов. Правено е с една идея. 7-8 години бяха перфектни. Повече съм реалист, отколкото фантазьор. Нещата бяха по-различни. В момента може да се играе футбол. Няма ги тези похвати на голяма част от президентите единият отбор да играе с няколко футболисти по-малко”.

МАРЕК: Константин Костадинов, Румен Сандев, Росен Йорданов, Раиф Мурадов, Александър Башлиев, Димитър Илиев, Милен Иванов (90 – Слави Наков), Даниел Гогов (70 – Георги Божилов), Веселин Любомиров (89 – Анжело Кючуков), Николай Ганчев (89 – Александър Близнаков), Любомир Костов (46 – Андон Гущеров)

Ташко СУЛЬОТОВ

RELATED ARTICLES

Most Popular