Saturday, May 18, 2024
HomeРегионДупница„Марек Юнион-Ивкони” не успя да изненада фаворита за титлата „Хебър”

„Марек Юнион-Ивкони” не успя да изненада фаворита за титлата „Хебър”

  • Дупничани показаха добра игра на моменти, но не взеха дори и гейм в Пазарджик

„Марек Юнион-Ивкони” не успя да поднесе изненадата във втория кръг на Суперлигата. Дупничани показаха добра игра на моменти, но загубиха с 0:3 (22:25, 17:25, 18:25) гейма визитата си на носителя на Купата и Суперкупата на България – „Хебър” (Пазарджик).
Момчетата на наставника Виктор Карагьозов започнаха добре първата част в зала „Васил Левски” и водеха в нея. С напредването на гейма обаче домакините заиграха по-уверено и успяха да обърнат резултата и в крайна сметка да спечелят с 25:22.
В следващите две части „тигрите” от Пазарджик показаха защо са сочени за тотален фаворит за титлата у нас. Те играха много освободено и почти не оставиха шансове на дупнишкия клуб, печелейки геймовете на 17 и 18.
Най-резултатен в двубоя бе Александър Ляфтов с 18 точки (5 аса, 2 блокади), а Брадли Гънтър добави 15 пункта (1 блокада). За марекчани с най-много точки се отличи младокът Илиян Преспов, реализирайки 11.
В следващия кръг „Марек Юнион-Ивкони” приема „Монтана” в Спортната зала в Дупница. Двубоят е насрочен за 30 октомври, сряда, от 18,15 часа.

RELATED ARTICLES

Most Popular