Friday, May 17, 2024
HomeРегионПетричМарица записа домакинска победа с 2:0 над Беласица

Марица записа домакинска победа с 2:0 над Беласица

Ташко СУЛЬОТОВ

Отборът на Марица (Пловдив) се наложи у дома над Беласица (Петрич) с 2:0. Мачът се игра на 29 август на стадиона на домакините в квартал „Захарна фабрика“, Кършияка.

През първата част Марица бе по-активният тим и контролираше събитията на терена. В началните минути на двубоя опасностите пред двете врати липсваха. В 23-та минута Станислав Маламов проби по левия фланг и центрира към границата на наказателното поле, където Стефан Попов бе останал сам. Ударът на халфа бе добър, но срещна тялото на защитник и кълбото излезе в корнер. В 27-та минута Станислав Маламов получи от ляво и напредна, след което навлезе диагонално към наказателното поле и стреля, оставяйки безпомощен вратаря на гостите за 1:0. В 33-та минута Стефан Попов изведе много добре Георги Трифонов, който проби по десния фланг, центрира отлично, но Валери Домовчийски не успя да засече. Гостите от Петрич стигнаха до първата си опасност малко по-късно. Куфре Ета стреля в долния десен ъгъл на вратата, но Петър Начев атрактивно отрази. В 42-та минута Георги Трифонов отново проби, а центрирането му бе добро и намери Валери Домовчийски, който стреля от въздуха, но ударът му излезе в аут. Още няколко опасни атаки организираха пловдивчани, но не сполучиха с последния пас. Така първата част завърши с аванс от един гол в полза на Марица.

През втората част гостите се опитаха да променят резултата и стигнаха до няколко доста опасни ситуации. “Жълто-сините” не успяваха да задържат топката за повече време. Така първите 20 минути на втората част бяха доста трудни за тима на Николай Димитров, но въпреки това тимът стигна до голови ситуации. В 49-та минута Веселин Марчев нахлу по фланга на скорост и центрира, но защитник изби пред погледа на Георги Трифонов. Само минута по-късно Трифонов можеше да удвои след хубаво центриране от ляво на Станислав Маламов, но младият футболист не успя да засече. Запро Динев стреля по земя покрай вратата на Петър Начев малко по-късно. При опасно центриране на Валери Домовчийски пък можеше да се стигне до автогол, след като защитник засече към своята врата, но стражът Кирил Георгиев отрази. В 66-та минута топката се чукна в ръката на Саломон Джеймс при опита му да я овладее.

Ситуацията не беше голова, а футболистът бе напълно сам на линията на наказателното поле. Гостите поискаха дузпа, но съдията даде знак играта да продължи. Три минути по-късно Виктор Ергин шутира неточно от въздуха, от около 25 метра. След грешка при изнасянето на топката от страна на Марица се стигна до удар на Запро Динев от далечна дистанция, а топката се отби в страничната греда на вратата зад Петър Начев. Отборът на Марица успя да излезе от трудната ситуация и промени играта си. Започна да разиграва повече топката и това даде резултат. В 77-та минута “жълто-сините” удвоиха своята преднина. Прекрасно центриране от десния фланг на Олджай Алиев намери в добра позиция Веселин Марчев, който с глава прониза стража на Беласица. В игра за маричани влязоха юношите Емилео Макавеев и 16-годишния Наско Христев, като и двамата се включиха много добре в мача. До края на мача пловдивчани можеха да отбележат още попадения. В 87-та минута Домовчийски изведе Станислав Маламов сам срещу вратаря на гостите, който излезе напред и успя да се справи със ситуацията. В продължението на мача хубав удар от средна дистанция на юношата Емилео Макавеев премина на около метър над напречната греда. В деня на мача той празнува и своя рожден ден. Свилен Щерев стреля неточно от свободен удар в последната минута на продължението.

За Беласица този мач пропусна все още невъзстановеният от контузия капитан Симеон Бояджиев. Комитите бяха без треньора си Петър Колев заради наложено наказание, като тимът се водеше от Светлан Кондев.

Интересен момент от срещата бе присъствието на гостуваща агитка от 15 човека от Петрич, които цял мач подкрепяха своите любимци. Начело на феновете бе Христо Мировалиев – зъботехник.

 

БЕЛАСИЦА: 1. Кирил Георгиев, 15. Атанас Карачоров (Христо Петров – 68‘), 5. Мартин Русков, 22. Валентин Костов (Атанас Димитров – 45‘), 3. Виктор Ергин, 11. Таонса Аксел, 2. Куфре Ета (Мартин Тодорски – 68‘), 55. Владимир Гогов, 17. Запро Динев, 99. Димитър Иванов (Аспарух Смилков – 45‘), 9. Мариян Вангелов (Живко Димитров – 79‘).

Резерви: Захари Димитров, Аспарух Шамкалов, Динчо Йовчев. Треньор: Светлан Кондев

 

Кондев: Изключително слабо първо полувреме за нас

 

Помощник треньорът на Беласица Светлан Кондев говори след поражението на тима с 0:2 от Марица в двубоя от седмия кръг на Втора лига.

“Изключително слабо първо полувреме за нас. Направихме и непростима грешка при втория гол. Имам съвсем различно навън и вкъщи. Играчите губят самочувствие, когато сме гости. Трябва да го променим това нещо.

Имаме малко време до следващия мач. Всеки мач излизаме за победа. Трябва да направим всичко възможно, за да спечелим мача с Дунав”, заяви Кондев.

Наставникът на Марица (Пловдив) Николай Димитров беше доволен от успеха с 2:0 над Беласица (Петрич), но не и от представянето на своя отбор.

„Доволен съм от резултата, но не и от играта. Имахме много пропуски. Стара слабост ни е да се приберем назад и да ритаме и блъскаме. Няма как да стане така. Казах на момчетата, че трябва да разиграваме топката. Отделно от това преходите ни са много бавни. Неща, които искам постоянно, но трудно се случват. Отдавам това на липса на желание. Ако на опитните им се играе, виждате какво се случва. Дадох шанс на две момчета на 16 години да дебютират. Очаква ни много трудно гостуване във Варна“./Sportal

 

RELATED ARTICLES

Most Popular