Sunday, May 19, 2024
HomeСпортМартин Русков - три седмици извън сметките на треньорския щаб в Беласица

Мартин Русков – три седмици извън сметките на треньорския щаб в Беласица

При победа на петричкия тимще се стигне до размяна на местата с ФК Крумовград

Както е известно, защитникът на мъжкия отбор на ОФК Беласица Мартин Русков получи контузия по време на мача срещу отбора на Добруджа(Добрич), игран в изминалата събота, когато беше заменен принудително от колегата му Валентин Костов. Последва обстоен преглед в МБАЛ „Св.София“ и там бе опериран външния менискус на левия му крак в изминалия вторник от д-р Христо Мазнейков. По указания на лекуващия лекарРусков ще почива три седмици, като първите две ще прави рехабилитация под наблюдението на здравен екип в МБАЛ „Св.София“, а третата ще извършва рехабилитацияпри местни условия. При това положение един от стабилните защитници на мъжкия отбор на ОФК Беласица отпада от сметките на треньорския щаб за мача срещу ФК Крумовград от едноименния град, който ще се играе в понеделник на подновения терен на „Арена Симитли“ в едноименния град. Срещата ще бъде предавана от17,00 часа по канал Диема спорт.

Все още няма информация за уреждане на картотеката на 19-годишния футболист от Кот Д`Ивоар Аксел Талонса. Футболистът тренира с колегите си, но няма да попадне в групата за мача в понеделник. Продължава възстановителния процес и на бразилския централен нападател Игор Фелипе. Очаква се да има и други промени в състава на отбора, за разлика от този в Добрич, защото се видя, че няколко футболисти неправилно стоят на резервната скамейка, а това не е от полза на тима.

 

Интересът към мача между мъжките отбори на Беласица и Крумовград  е голям. Със сигурност най-верните привърженици на петричкия тим ще окуражават любимата си Бела от трибуните така, както са го правили досега. В момента отборът на Крумовград заема 2-ро място с 31 точки, а Беласица е на 4-то място с 29 точки. Само при победа на Беласица ще се стигне до размяна на местата в таблицата.

Организираният превоз за футболната среща тръгва в понеделник в 15,30 часа от сградата на Община Петрич.

Ташко СУЛЬОТОВ

RELATED ARTICLES

Most Popular