Sunday, May 19, 2024
HomeНовиниБългария„Медицински надзор” проверява Спешния център във Враца

„Медицински надзор” проверява Спешния център във Враца

Лекарка, отзовала се на сигнала – с положителен тест за алкохол

Изпълнителната агенция „Медицински надзор” ще извърши проверка в Спешния център във Враца след смъртта на 3-годишно дете, обявиха от Здравното министерство. Детето загина при катастрофа, в която майка му също беше ранена.

Припомняме, че една от лекарките, пристигнали на мястото на инцидента, е била употребила алкохол. Това показал тест с дрегер, направен на медика д-р Димова след сигнал от близките на жертвата. По все още неофициална информация в издишания въздух имало над 1.2 промила алкохол.

Безжизненото тяло на детето останало около два часа в линейката, с която било откарано от мястото на катастрофата. Медиците твърдят, че са действали по протокол, в който е описано как трябва да се действа при настъпване на смърт в кола на Спешна помощ.

Очакват се и резултатите от аутопсията на 3-годишното дете, което ще даде яснота къде е настъпила смъртта и дали е възможно да бъде спасено от медиците, както твърдят близките на семейството.

Тежко остава състоянието на майката на детето, която също пострада при катастрофата.

Близките на пострадалото семейство отправят обвинения към медиците, тъй като, според тях, е имало забавяне в пристигането на линейките. Семейството смята, че ако лекарката в първата линейка не е употребила алкохол, е можело да спасят детето.

От Спешния център във Враца казват, че линейките са пристигнали в рамките на 5 минути. Лекарката, употребила алкохол, ще бъде уволнена.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular