Sunday, May 19, 2024
HomeРегионДупницаМедици от общинската болница в Дупница извършиха първа по рода си за...

Медици от общинската болница в Дупница извършиха първа по рода си за Югозапада операция

Лапароскопска гинекологична операция, каквато досега не е правена в Югозападна България, е извършена днес (25 юни) в общинската болница в Дупница. Добрата новина съобщи за в. „Вяра” медицинският управител на МБАЛ „Св. Иван Рилски” д-р Крум Бонев. „Първата по рода си за региона лапароскопска гинекологична операция направиха доц. Юлий Ванев и завеждащият АГ отделението д-р Красимир Кръстев. Оперираната жена е от Дупница, похвали колегите си медицинският управител на лечебното заведение д-р Крум Бонев. Д-р Бонев днес бе на заседанието на Общинския съвет, заедно с прокуриста на болницата Мария Жайгарова и представители на счетоводството във връзка с обсъждането на отчета на болницата.

Припомняме, че доц. Ванев работи в хирургичното отделение на общинската болница в Дупница от м. май 2019 г. Той е специалист по коремна хирургия с дългогодишен опит, последните 35 от които в „Пирогов”. В общинската болница в Дупница бе назначен, след като почина д-р Славейко Поромински.

Добрата новина за здравното заведение и града ни бе оповестена само дни след като се разбра, че МБАЛ „Св. Иван Рилски” ще закупи модерен томограф „Сименс“ и е получила като дарение от американското посолство оборудване за PCR лаборатория.

На сесията на Общинския съвет днес стана ясно още, че в здравното заведение значително са увеличени заплатите и активите. Както и че в момента в сградата на бившата Транспортна болница се изгражда ааснсьор, финансирането за което осигурява общината. Местният парламент прие отчета на болницата с 22 гласа „за” и 2 „въздържал се”, при 24 присъстващи. Гласовете „въздържал се” бяха на Първан Дангов и Георги Кр. Градевски. Единствената препоръка, която екипът на болницата получи от кмета Методи Чимев и общинските съветници и на това заседание, бе да се подобрят битовите условия в здравното заведение.

Юлияна КОЛЧАКОВА

 

RELATED ARTICLES

Most Popular