Saturday, May 18, 2024
HomeРегионПерникМинистър Илиев: От обновената зала по борба в Перник ще излязат много...

Министър Илиев: От обновената зала по борба в Перник ще излязат много шампиони

С тържествен водосвет и в присъствието на спортния министър Димитър Илиев, кмета Станислав Владимиров, шампиони по борба, представители на НСА, Йото Йотов, директорът на спортно училище „Олимпиец“ Валери Стоилов, състезатели и много гости беше открита ремонтираната спортна зала на клуба по борба „Миньор“ в Перник. Сред специалните гости бе и двукратният европейски шампион Едмонд Назарян.

„Нека в този хубав ден Божият благодат да се изсипе на вашето голямо спортно семейство“, каза отец Людмил, който освети залата.

“За мен е чест и съм щастлив, че в Перник ще бъде най-модерната зала по борба. Надявам се скоро Перник да има много медали от големи спортни форуми. Благодаря на всички, които уважиха нашият празник.“, каза президентът на БК „Миньор“ Иво Ангелов. Той подари на министър Илиев екип с неговото име и му благодари за подкрепата на министерството по време на процеса на реновирането на залата.

„Борбата е спортът с най-много медали от големи състезания. Желая ви да сте дисциплинирани и да постигате големите върхове в спорта. Иво, това, което си направил е страхотно. Ти си световен шампион не само в залата, но и в живота. Благодаря на всички дарители и всички, които са спомогнали тази зала да е факт. Желая ви много шампиони“, сподели спортният министър.

Той пожела на децата и младежите, които тренират в залата, да са здрави, силни и дисциплинирани, защото без тези качества няма победи. „Работете всеки един ден и ще постигнете големи върхове в спорта“, категоричен бе Илиев.

“Шапки долу пред модела, който задавате пред нашите деца. И нашите деца да имат от кого да вземат най-доброто. Това е огромно богатство. Иво, аз помня и времената, когато залата не изглеждаше така. И да изглежда сега така си виновен само ти. Сигурен съм, че скоро измежду нашите деца ще е следващият голям шампион“, категоричен бе кметът Станислав Владимиров.

 

 

 

 

RELATED ARTICLES

Most Popular