Friday, May 17, 2024
HomeСпорт"Миньор" (Перник) загуби първата си контрола от „Царско село”

“Миньор” (Перник) загуби първата си контрола от „Царско село”

Отборът на „Царско село” победи с 4:1 „Миньор” (Перник) в приятелски мач, игран на комплекса в Южна София. Всички попадения в срещата бяха дело на нови попълнения. На два пъти за победителите вкара Петър Атанасов, който дойде от „Ботев” (Враца), а по един добавиха Лукас Диас и Миси Мезу. За “чуковете” се разписа Методи Костов.
”Царско село” започна значително по-добре срещата и след няколко опасности пред вратата на Леонтиев в крайна сметка в 15-ата минута резултатът бе открит. Лукас Диас успя да прати топката зад вратата, макар и след намеса на вратаря. В близост до голлинията бе избита. Съдията обаче прецени, че кълбото е преминало с целия си обем зад чертата. Така или иначе веднага след това и Милчо Ангелов прати топката в мрежата, така че нямаше място за претенции от страна на „чуковете“.
В началото на второто полувреме гостите изравниха. Васев нахлу в наказателното поле и понечи да стреля, но топката се удари в ръката на защитник на „Царско село” и съдията отсъди дузпа. Зад топката застана новото попълнение Методи Костов и изравни.
В 62-рата минута и домакините получиха право да изпълнят дузпа за нарушение срещу Ален Стеванович. Миси Мезу изпълни точно и отново даде преднина на „Царско село”.
Малко по-късно дойде и трети гол за „белите“. Дилян Георгиев центрира отлично към Петър Атанасов, който успя да засече кълбото за 3:1. В 83-тата минута отново Атанасов бе точен и реализира четвъртото попадение, след като бе изведен на стрелкова позиция.
При този резултат дойде и последният съдийски сигнал. Играчите на Антони Здравков записаха втора победа с четири гола. Преди няколко дни надиграха с 4:0 „Струмска слава” в първата си проверка от подготовката.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular