Sunday, May 19, 2024
HomeРегионПетричМлада шофьорка помете работници на пътя край петричко село, 65-годишен бере душа

Млада шофьорка помете работници на пътя край петричко село, 65-годишен бере душа

Неправоспособен моторист на 19 г. рани 4-ма души на зебра в Кюстендил

Двама работници, извършвали дейности по почистване на растителност край пътя, са блъснати от млада жена, съобщиха от Областната дирекция на МВР (ОДМВР) в Благоевград.
Инцидентът е станал на изхода на петричкото село Габрене в посока граничния контролно-пропускателен пункт „Златарево”. Двадесет и тригодишната жена от Долна Крушица, управлявала бус „Мерцедес“, забелязва при излизане от десен завой две лица, които са почиствали растителност край пътя. При заобикалянето им и с цел да избегне сблъсък с насрещно движещ се автомобил, водачката рязко завива надясно и блъска двамата работници на пътя, съобщават от полицията.
Пострадалите са 65-годишен мъж от Габрене, който е с травма на главата и е настанен с опасност за живота в Многопрофилната болница за активно лечение „Югозападна“ в Сандански, както и 47-годишен мъж от същото село, който е с фрактура на дясната подбедрица, настанен в болницата в Сандански без опасност за живота.
От ОДМВР – Благоевград съобщават, че пробите за алкохол на участниците в произшествието са отрицателни. Случаят е докладван в прокуратурата.
Същевременно, Областната дирекция на полицията в Кюстендил разкри подробности за пътния инцидент с 4-ма пострадали, възникнал на 4 юли в града.
Оказа се, че виновникът е 19-годишен водач на мотоциклет „Сузуки“. Той блъснал на пешеходна пътека на кръстовището, образувано от улиците „Овощарска“ и „Цар Освободител“ жена, а после и двама мъже, които са били на тротоара. Всички пострадали са настанени в кюстендилската болница, водачът на мотоциклета е закаран за лечение в столично здравно заведение с множество фрактури.
Установено е, че водачът не притежава съответната категория за правоспособност на мотоциклета. По случая е образувано досъдебно производство в РУ Кюстендил, уведомен е дежурен прокурор, се казва в съобщението от ОД на МВР.

RELATED ARTICLES

Most Popular