Saturday, May 18, 2024
HomeНовиниБългарияМомче и момиче загинаха в София, пометени от млад шофьор

Момче и момиче загинаха в София, пометени от млад шофьор

Двама младежи – момче на 23 години и момиче на видима възраст около 20 години загинаха на място, пометени от шофьор с книжка от няколко месеца на столичния бул. “Сливница”. Самоличността на загиналата млада жена все още се изяснява, тъй като тя е била без документи.

Шофьорът е задържан в Трето РУ. Той няма наранявания при произшествието. Полевите тестове за алкохол и наркотици са отрицателни.

От полицията опровергаха първоначалната информация, че произшествието е настъпило след гонка.

15 минути след полунощ от ул. “Мелник” в посока бул. “Сливница” се движи лек автомобил с висока скорост. На пресечката с ул. „Русе“ на пешеходната пътека убива двама младежи – момиче и момче.

“Сигналът за този трагичен инцидент е получен в 00:23 минути, веднага изпратихме линейка, няколко минути след втория сигнал получихме и втори на метри от първи и за съжаление на място спешните екипи са установили двама починали млади хора”, заяви Катя Сунгарска, горовител на Спешната помощ.

Според пътния експерт Диана Русинова спирачният път показва, че шофьорът се е движил с поне 100 км/ч. Тя изтъкна, че докато няма адекватни мерки от страна на държавата, подобни инциденти няма да спрат.

През юли миналата година на бул. “Черни връх” при подобен инцидент Георги Семерджиев отне живота на две пешеходки мласи жени./БТА

 

RELATED ARTICLES

Most Popular