Saturday, May 18, 2024
HomeНовиниБългарияМустафа Карадайъ след разговорите с ИТН: Повечето от идеите ни съвпадат, но...

Мустафа Карадайъ след разговорите с ИТН: Повечето от идеите ни съвпадат, но безусловна подкрепа няма

Тошко Йорданов: Подкрепа от тях не сме търсили, нито те са ни предлагали хора

 

„Има такъв народ“ проведе консултации за съставяне на правителство с ПГ на ДПС. Повечето от идеите ни съвпадат, безусловно имаме и различия, но ние заявихме, че безусловна подкрепа н яма – това заяви Мустафа Карадайъ. Той каза, че са призовали за поставяне на нормалността в политиката и демокрацията и държавният апарат да не се ползва като бухалка срещу гражданите и бизнеса. Няма да предлагаме и не искаме да предлагаме министри, но персоналният състав също е от значение, допълни Карадайъ.

Снимки: БГНЕС

Подкрепа от тях не сме търсили, нито те са ни предлагали хора, нито щяхме да ги приемем. Това заяви след срещата Тошко Йорданов от “Има такъв народ”.

Най-голямата парламентарна партия ИТН започна вчера преговорите за сформиране на правителство. Те изпратиха покани за разговори до всички парламентарно представени партии без ГЕРБ. Първата им среща беше с “Демократична България” в петък. Двете партии заявиха, че имат достатъчно общи политики и биха могли да работят заедно. Те определиха диалога си като конструктивен и съобщиха, че са сближили позициите си.

В събота „Има такъв народ“ посрещнаха за разговори представители на „Изправи се БГ! Ние идваме!“ и „БСП за България“ ./БНТ

RELATED ARTICLES

Most Popular