Sunday, May 19, 2024
HomeНовиниБългарияМъж отива на съд за закана към Тагарев, че "ще мре като...

Мъж отива на съд за закана към Тагарев, че “ще мре като куче”

Софийската районна прокуратура е внесла в съда обвинителния акт срещу 39-годишен мъж за закана с убийство, отправена към министъра на отбраната Тодор Тагарев. Това казаха за “Сега” от държавното обвинение. Делото вече е разпределено в Софийския районен съд, но още не е насрочено.

През юли прокуратурата съобщи, че на 4 юли в София Г.Д. се заканил с убийство на министъра, като му изпратил заплашително съобщение на личния му профил в социална мрежа в интернет.

“Ще мреш като куче, Предател, Слава Украйна ли? Като куче без история ще мреш. Нов народен съд идва и ако си мислиш, че ще се отървеш жестоко си се излъгал. По канавките ще изгниете боклуци долни”, гласи заплашителното съобщение, научи “Сега” от източници от разследването.

Прокуратурата вече съобщи, че от ГДБОП са установили, че профилът в социалната мрежа, от който е изпратена заканата, е създаден и използван от Г.Д. Мъжът в момента е на свобода срещу подписка. Ако вината му се установи в съда, той може да получи  до шест години затвор.

Преди година и половина имаше казус и със закани за убийство срещу бившия премиер Бойко Борисов, както и тогавашната шефка на парламента Ива Митева. Съдът обаче прие, че тези закани са празни приказки, тъй като не са предизвикали страх в двамата.

Заканата с убийство трябва да предизвика основателен страх от осъществяването ѝ в съзнанието на жертвата на престъплението. Наред с това извършителят трябва да съзнава, че отправя такава закана и да има субективна представа, че е възможно да осъществи посегателството, постанови тогава съдът. /СЕГА

RELATED ARTICLES

Most Popular