Monday, June 17, 2024
HomeРегионБлагоевградМъка за Пирин! Орлетата изпаднаха от Еfbet Лига

Мъка за Пирин! Орлетата изпаднаха от Еfbet Лига

Отборът на Пирин (Благоевград) изпадна от Еfbet Лига. “Орлетата” загубиха с 0:1 при визитата си на Локомотив (София) в последния си мач от Трета група на елита. Тимът от Югозапада беше в най-добра позиция преди срещите, но в крайна сметка с поражението си приключва на предпоследна позиция в подреждането, което го праща във втория ни ешелон през следващия сезон.

Треньорът на Пирин (Благоевград) Олександър Бабич съжали, че отборът загуби мястото си в елитната група.

“Съжалявам. Борихме се много това да не се случи и да не изпаднем. Изиграхме някои страхотни мачове през сезона. Но и допуснахме някои грешки – най-вече в директните мачове, например срещу Ботев (Враца). Създаваме положения, но не успяваме да вкарваме лесно. Вероятно ни липсва качество в атака”, каза след загубата украинският специалист.

“Критиките ще бъдат към мен, към треньора. Съжалявам за този сценарий. Днес смятам, че отборът направи всичко възможно, за да избегне тази развръзка, но това е футболът”, каза още той.

“Предстоят разговори с ръководството през следващата седмица за бъдещето на клуба и дали ще остана на работа в Пирин”, завърши Бабич.

Треньорът на Локомотив София Красимир Балъков сподели, че тепърва предстоят разговори дали ще остане начело на отбора.

“Последният мач малко или много успокои отбора. Предварително не може да знаеш как ще се развият нещата. Исках да оставя отбора в елита. Получи се по най-добрия начин – без загуба. Преди това имаше много проблеми в защита. За моя радост футболистите успяха да се организират. От първия ден играчите бяха професионалисти, дори тези, които не играха в нито една минута”, сподели наставникът на Локомотив София.

“Свършихме важната работа. Оставихме отбора. Има доста неизвестни, които хората в Локомотив трябва да се разрешат бързо. Приех Локомотив като голяма любов. За мен най-важно е, че постигнахме целта си. Ще водим разговори и ще видим”.

“Доста говорих за ситуацията с феновете. Когато Локомотив играе добре, винаги ще има фенове. Видяхте колко деца имаше по трибуните. Това е бъдещето на всеки един клуб”, каза треньорът на Локомотив София Красимир Балъков.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular