Sunday, May 19, 2024
HomeРегионБлагоевградНаградиха санданчанката Т. Боцева, предотвратила "ало" измама за 14 хил. лв.

Наградиха санданчанката Т. Боцева, предотвратила “ало” измама за 14 хил. лв.

Парична награда и благодарност за проявената гражданска позиция  получи 56-годишната Тодорка Боцева от Сандански, която  помогна на полицията за залавянето на  телефонни измамници.  На специална церемония в Областната дирекция на МВР-Благоевград грамоти бяха връчени и на полицейските служители, провели успешната акция – инспектор Атанас Стражаков, инспектор Александър Мигдалов, инспектор Радослав Иванов и младши експерт Георги Темелков – служители на РУ-Сандански.

Директорът на ОДМВР-Благоевград старши комисар Георги Кандев изказа благодарност за проявената гражданска доблест и оказване на съдействие при разкриване на криминалното престъпление.

На 21.02.2023 г., попадайки на обява за работа в социална мрежа в интернет, Тодорка Боцева е била наета от непознат за нея мъж да посещава различни адреси и да транспортира пратки до различни градове в страната. При посещението й на адрес в града, тя се усъмнила в законността на предложената й работа и уведомила органите на реда, след като от терасата на жилището си възрастна жена е изхвърлила плик със сумата от около 14 000 лева.

От полицейските служители е установено, че възрастната жена е станала жертва на телефонна измама, при която представящ се за полицейски служител мъж я е въвел в заблуждение да изхвърли през терасата си плик с парична сума като съдействие за залавяне на телефонни измамници. Предприети са незабавни действия и в резултат на съвместната работа на полицаите от РУ-Сандански, служители на ГД „Национална полиция“ и колегите им от ОДМВР-Ловеч за броени часове са задържани двама мъже от гр. Ветово, които са привлечени като обвиняеми за извършеното престъпление.

Благодарение на проявената гражданска доблест на жителката на гр. Сандански и високия професионализъм на работещите по случая  полицейски служители  телефонната измама е осуетена, а паричната сума е върната на възрастната жена, подчертаха от ОД на МВР-Благоевград.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular