Sunday, May 19, 2024
HomeРегионДупницаНаградиха със Златен почетен знак д-р Милка Богоева от Дупница, и на...

Наградиха със Златен почетен знак д-р Милка Богоева от Дупница, и на 81 г. не спира да работи на първа линия

Единственият инфекционист в общинската болница получи признанието лично от министър Ангелов

81-годишната д-р Милка Богоева от Дупница бе наградена със Златен почетен знак на Министерството на здравеопазването, Първа степен. Признанието й връчи лично министър Костадин Ангелов, който изненадващо пристигна в общинската болница. Д-р Богоева е единствения инфекционист в лечебното заведение и от месеци е на първа линия в борбата с Ковид-19.

Освен знака, д-р Богоева получи  и удостоверение.  В него е посочено, че признанието се връчва в израз на „проявен професионализъм, отговорност, всеотдайност – усилия и качества,  допринесли в борбата на първа линия срещу Ковид-19”.

Д-р Милка Богоева работи като инфекционист в продължение на 50 години. Завършила е медицина през 1967 г., специализира инфекциозни болести. За своята работа казва: „Работя всеки ден от понеделник до петък, като пристигам в отделението около 7 часа сутринта и си тръгвам към 14 часа. След това имам време за почивка у дома. Като съм на 81 години, трябва ли да оставя хората да умират, защото няма друг инфекционист? Здравословно съм добре, без придружаващи заболявания. Също така  в рода ми има дълголетници, затова не ме е страх. Аз съм инфекционист, през мен са минали много епидемии…Случващото се сега обаче не мога да го осъзная”.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular