Saturday, May 18, 2024
HomeНовиниБългарияНад 50 досъдебни производства след сигнали за злоупотреби с ТЕЛК

Над 50 досъдебни производства след сигнали за злоупотреби с ТЕЛК

 МВР проверява сигнали за злоупотреби в лечебните заведения

МВР работи по различни сигнали за злоупотреби и съмнения за престъпления в лечебни заведения. Това стана ясно от думите на вътрешния министър Младен Маринов. Той допълни, че вътрешното министерство работи по две направления:

“Едното са получаване на сигнали и проверка на тези сигнали, другото е по чисто оперативни данни, с които разполагаме. При тези анализи, те се правят съответно със служители на МЗ и звената, които наблюдават тези дейности, за да можем да изведем проблемните места и да насочим усилията натам. Аз уважавам работата на лекарите. Предполагам всеки един от вас я уважава, затова не искам да слагаме под общ знаменател всичките. Наистина търсим конкретните хора, които извършват престъпленията”.

Директорът на националната полиция главен комисар Христо Терзийски допълни, че към момента се водят над 50 досъдебни производства за злоупотреби с ТЕЛК решения:

“В области като Бургас и Благоевград броят на населението, което е с ТЕЛК, е между 7 и 10%, а в област Силистра надвишаваше 20%”./БНР

 

RELATED ARTICLES

Most Popular