Sunday, May 19, 2024
HomeРегионДупницаНайден Найденов: Всичко в Дупница е приключило и отива в историята

Найден Найденов: Всичко в Дупница е приключило и отива в историята

В бюджета на общината има 0 лева за волейбол, какво ще правим с децата, попитаха кмета Дангов на заседание на ОбС

Шампионът на България Нефтохимик 2010 (Бургас) записа 6-а победа в шестия си мач под ръководството на Мартин Стоев. Бургазлии надиграха Марек Юнион Ивкони в Дупница с 3:0 (25:13, 25:19, 25:15) в 17-ия кръг на Efbet Супер Волей.

Това бе 13-а победа на Нефтохимик в редовния сезон, като шампионът изпревари Левски и се изкачи на второто място във временното класиране с актив от 40 точки след 13 победи и 4 загуби. Марек пък се смъкна на предпоследната 11-а позиция с 5 победи, 12 загуби и 14 точки.

Не сме решили проблем да допускаме дълги негативни серии. Работим върху това, но не се получава. Играем добре, правим хубави неща и след това влизаме в дълги серии на спад. Няма да влезем в плейофите, но даваме шанс на нови млади момчета. Даваме шанс на нови млади момчета. Говоря им, че това им е възможността да себедоказване. За тях е плюс, не че не можем да имаме играчи като Нефтохимик. Въпросът е дали ще го осъзнаят и ще вземат максимума.”

“Не сме били много време като противници с Мартин Стоев. Беше ни приятно да се видим и да си поговорим. Мартин също е играл в Дупница.Мога да кажа, че всичко в Дупница е приключило. Имаме още два домакински мача и нещата отиват към разпад на Марек като волейбол. Няма никакви подобрения. Решението е взето, за съжаление това се случва в един не-добър момент за Дупница, защото това бе отборът който носеше името на Марек. За съжаление всичко отива в историята…”, сподели пред sportal.bg старши треньорът на Марек Юнион Ивкони Найден Найденов.

„За следващия сезон в Локомотив? Дори да имаме повече средства не съм привърженик на чужденци. Не сме коментирали как ще е в Пловдив, но предпочитам да вземам български играчи”, уточни Найденов.

Темата за бъдещето на волейбола бе повдигната и по време на последното заседание на общинския съвет. При обсъждането на бюджета на Община Дупница за настоящата година стана ясно, че липсват заложени средства за развитие на този спорт в града.

„В бюджета няма заложени средства за общински волейболен клуб. Нали щяхме да създаваме такъв, а и е наложително, защото в момента има 140 картотекирани момичета и момчета от „Марек Юнион-Ивкони“, които трябва да продължат от есента. В бюджета има 0 лева за тази дейност. Какво правим с тези деца“, обърна се кмета на Дупница Първан Дангов общинският съветник от ГЕРБ Емил Гущеров. Така или иначе темата остана във въздуха, а бъдещето на волейбола в града е все по-близо до окончателно приключване.

„Има технологично време за учредяване на клуб и последващото му лицензиране в Министерство на спорта, както и приемане за член на БФВ. Процедурата към ММС особено отнема не по-малко от 2 месеца, а заявките за участие за новия сезон се приемат в началото на месец август. Ако до края на месец юли няма учреден клуб с лиценз от ММС и БФВ, както и лицензирани и вписани в регистъра на треньорските кадри профилирани треньори по волейбол, оставяме тези момичета и момчета от 10 до 18-годишна възраст на произвола. Трябва наистина час по-скоро да се вземат бързи мерки в тази посока, защото това са деца от община Дупница, а не от Пловдив и сроковете вече текат“, обясни и мотивите си за повдигнатия въпрос съветникът Емил Гущеров.

Снимка: nvl.bg /startphoto.bg

RELATED ARTICLES

Most Popular