Wednesday, May 22, 2024
HomeРегионКюстендилНай-малките футболисти на ФК "Кюстендил-Стоянов" трупаха опит на турнир в Струмица

Най-малките футболисти на ФК “Кюстендил-Стоянов” трупаха опит на турнир в Струмица

Три футболни гарнитури на ФК “Кюстендил-Стоянов” взеха участие на детския футболен турнир “Пандев къп” в Струмица, Северна Македония. Най-малките таланти на школата с треньори Мартин Йорданов, Кирил Мицов и Светли Горчев натрупаха ценен опит в надпреварата, която се състоя на отлично поддържаното спортно съоръжение в Струмица.

При набор 2009 момчетата на Мартин Йорданов достигнаха до четвъртфиналите, където претърпяха поражение с 1:4 от ФК „Скупи”. Това бе и единствената им загуба в турнира. ФК „Кюстендил” спечели групата си с актив от 2 победи и 1 равенство. Първо възпитаниците на Мартин Йорданов победиха с 2:0 „Евроспорт” (Куманово), направиха 2:2 с „Пелистер” (Битоля), а в битката за първото място в групата се наложиха с 2:0 над „Ню Стар” от Скопие. Победител стана отборът на Прилеп, който надигра на финала с 1:0 „Работнички” (Скопие).

Малките футболни таланти на ФК “Кюстендил-Стоянов”

Отборът, родени 2010 година на Кюстендил, направи три равенства и допусна 2 загуби от фаворитите „Национал” и „Академия Пандев”, който заеха първо и трето място.

Вторият отбор, набор 2011-2012 година, играха за първи път във формат Футбол 5 на терен с изкуствено покритие. Загубиха мачовете си, но научиха много за футбола.

Футболистите на „Национал” (София), родени през 2010 година, спечелиха детския футболен турнир “Пандев къп” в Струмица, Северна Македония.

Това бе и първата част на “Пандев къп”. От днес, 28 февруари, започва и втората част на турнира – за деца, родени през 2007 и 2008 година. ФК “Кюстендил-Стоянов” ще участва в надпреварата с набор 2008, с треньор Николай Наков. Жребият му отреди място в Група Б, с отборите на Vardar, Talent, Nes Star.

 

 

RELATED ARTICLES

Most Popular