Friday, May 17, 2024
HomeРегионИхтиманНаправиха първа копка на новата спортна зала „Арена Ихтиман“

Направиха първа копка на новата спортна зала „Арена Ихтиман“

С първа копка бе дадено началото на изграждането на спортна зала “Арена Ихтиман”. Това е един от най-важните проекти на Общината, който цели да се създаде една по достъпна спортна инфраструктура и да се изградят по трайни навици към децата да спортуват всекидневно, заявиха от местната администрация.

Спортната зала ще осигури практикуването на много видове спорт – волейбол, баскетбол, мини футбол, хандбал, борба, бокс, бойни изкуства и много други спортове на закрито. Залата ще разполага със 509 седящи места, лекарски кабинет, фитнес зала.  В нея ще могат да се провеждат и по мащабни концерти и мероприятия.

На тържествената церемония присъстваха цялото ръководство на община Ихтиман, Младен Маринов – депутат от Народното събрание, представител на строителната фирма Валентин Кожухаров, представител на строителния надзор, почетния гражданин на град Ихтиман Димитър Златанов – волейболист номер едно за XX век и един от 25-те най-добри волейболисти в света за XX  век, както и Николай Иванов – координатор на националните отбори към БФ Волейбол.

Кметът Илиев сподели, че е много щастлив от осъществяването на този проект. Въпреки трудностите през, които е трябвало да преминат, се радва, че първата копка е факт, и че Ихтиман ще има една хубава и модерна спортна зала, в която децата да спортуват.

Младен Маринов сподели, че това е една малка стъпка към това децата да започнат по-често да излизат от вкъщи и да се откъснат от тенденцията да играят  на мобилните устройства.

След отслуженият водосвет от отец Йосиф, бе направена и “първата копка” на Спортната зала.

RELATED ARTICLES

Most Popular