Sunday, May 19, 2024
HomeРегионДупницаНационалният земеделски музей гостува на Дупница с изложба за тютюна

Националният земеделски музей гостува на Дупница с изложба за тютюна

Историческият музей в Дупница възобновява експозиционната си дейност от 18 май (понеделник) с гостуваща изложба на Националния земеделски музей, посветена на тютюна. Екипът на земеделския музей ще покаже свои експонати, свързани с тютюнопроизводството, което в миналото е изключително застъпено в района.

„След отпадането на ограничителните мерки продължаваме културния календар. Имахме договорка с Националния земеделски музей да ни гостува по повод Нощта на музеите, която не се състоя, и Международния ден на музеите и утре започва подреждането на експонатите. Ще бъде проследено проникването на тютюнопроизводството в нашия район, кое обуславя неговото настъпване след Освобождението и развитието му в по-съвременни условия”, каза директорът на дупнишкия музей Анелия Геренска.

За откриването на изложбата в града ще бъдат вр. изпълняващата длъжността директор на земеделския музей Ваня Коцева и уредниците от културното ведомство.

От дупнишкия музей подчертаха, че посещенията ще се осъществяват при спазване на всички противоепидемични мерки.
Изискванията са: в музея задължително да се влиза с маски; посетителите в експозицията да бъдат не повече от 4 лица, с оглед на необходимото противоепидемично пространство;
да се спазва социална дистанция от 1.5 м един от друг;
задължително да се следват инструкциите за движение на дежурния служител. До промяна в епидемичната ситуация са забранени груповите посещения и беседите в музея, както и различните публични дейности.

Юлияна КОЛЧАКОВА

 

 

RELATED ARTICLES

Most Popular