Saturday, May 18, 2024
HomeСпортНационалният отбор по олимпийско карате с подготвителен лагер в Осоговската планина

Националният отбор по олимпийско карате с подготвителен лагер в Осоговската планина

  • 50 каратеки от кюстендилския клуб “Дарис” също с тренировки сред природата

 

Националният отбор по олимпийско карате започна поредния подготвителен лагер за годината, като в продължение на седмица те ще тренират в Осоговската планина над Кюстендил.

В лагера ще участват всички национални гарнитури – юноши старша възраст, девойки, младежи, мъже и жени. Сред тях ще бъде и най-добрата състезателка в момента Ивет Горанова. Общо 20 спортисти ще се включат в подготовката.

Те ще бъдат водени от треньорите в националния отбор – кюстендилеца Борислав Иванов, селекционер на представителния тим, Ангел Ленков – треньор на националния отбор, Ангел Стефанов – треньор на националния отбор, и Светослав Топузов – кондиционен треньор. В състава на националния отбор има само двама състезатели от кюстендилските клубове. Това са Тодор Настев при младежи и Александър Стефанов при старша възраст. Двамата са състезатели на КК “Дарис”, с наставник Борислав Иванов.

Паралелно с лагера на националите ще се проведе и лагер-сбор на карате клуб “Дарис”. 50 момичета и момчета ще тренират редом до националите и ще черпят отблизо знания и хъс.

 

 

RELATED ARTICLES

Most Popular