Friday, May 17, 2024
HomeСкоростиНебесна буря: Mansory F9XX „Tempesta Celeste“

Небесна буря: Mansory F9XX „Tempesta Celeste“

1.100 к.с., 2,4 секунди и планирани само 3 екземпляра на базата на Ferrari SF90 Spider

Mansory са познати с екстровертния си тунинг, а Ferrari – с голямата си мощност. Какво ще се случи, когато имаме комбинация от двете…

След лансирането на „Mansory F9XX“ на базата на Ferrari SF90 – както като Coupé, така и като Spider – германските тунинг-специалисти от Mansory ще пуснат за пролетта на 2023 лимитирана версия на Spider-а с името „Tempesta Celeste“. „Tempesta Celeste“ означава „небесна буря“.

На тази небесна наслада ще се радват само трима клиенти от цял свят. Тя включва: каросерия от карбон, значително увеличение на мощността, модификации по окачването черни спортни джанти, както и модификации за интериора на автомобила.

Отвън автомобилът прави впечатление с по-големи вентилационни отвори в предната броня, като заедно със специално разработения преден спойлер се получава по-добро налягане на притискане на предната ос. Отстрани впечатление правят характери прагове.

4,0-литровият V8-битурбо средно разположен двигател разполага сега  вместо със серийните 780 к.с. и 800 Нм с 980 к.с. и 980 Нм максимален въртящ момент.

Подпомагана от трите си електромотора (два на предната и един на задната ос), „Tempesta Celeste“ надхвърля границата от 1.000 к.с. – системната ѝ мощност е 1.100 к.с.

Инженерите на тунинг-специалистите са предприели промени по двигателя с вътрешно задвижване – електрическото задвижване е оставено непроменено.

Максималната скорост на автомобила е 355 км/ч, а спринтът от 0 до 100 км/ч се взема за 2,4 секунди.

Заедно с променените компоненти на окачването тунинг-специалистите предлагат и нови джанти „YT.5 Air“ – те са комбинирани с гуми с размер 255/30 ZR21 (отпред) и 335/25 ZR22 (отзад).

Интериорът е издържан в светлосиньо, а всичко във вътрешното пространство е покрито с висококачествена кожа. Там, където няма кожа, е използван карбон. Благороден завършек на тунинга придават спортният волан с кожена тапицерия на Mansory, кожените постелки Mansory, както и голям брой прецизно избродирани лога Mansory. Относно цената засега няма информация./ autobild.bg

RELATED ARTICLES

Most Popular