Saturday, May 18, 2024
HomeРегионРадомирНезабравимо! Капитан от ВВС разкри тайните на професията пред деца от Радомир

Незабравимо! Капитан от ВВС разкри тайните на професията пред деца от Радомир

Камен ЯНЕВ

Незабравима среща с капитан от Военновъздушните сили озари празниците за децата от Начално училище „Архимандрит Зиновий“ в град Радомир. До това се стигна, след като възпитаници на школото се отличиха на конкурс за детска рисунка на тема „Полет“, организиран от Командването на ВВС по повод 16 октомври – Денят на авиацията. Техният труд бе възнаграден и по случай Рождество Христово лично командирът на Военновъздушните сили генерал-майор Димитър Петров връчи грамоти и подаръци на 80 деца, вложили творчески порив в авиационните си рисунки.

За празничната атмосфера допринесе концерт-рециталът, който изнесоха част от учениците. Учебното заведение е известно с профилираното обучение по изобразително изкуство, пеене и хореография.

Директорът Любка Димитрова представи своите възпитаници и благодари за вниманието от страна на Българските ВВС

След връчването на наградите дойде и ред на най-вдъхновяващата част от празненството – срещата със старшия пилот от 16-та авиационна база от състава на ВВС капитан Николай Калайджиев.

Той разказа интересни факти, свързани с неговата професия и представи пред децата брифинг за мисиите и задачите, които ежедневно изпълняват летците от българската бойна авиация. За финал на своето представяне капитан Калайджиев изненада малчуганите с възможност да изпробват пилотски шлем.

Преживяването и радостта от срещата бяха изписани на лицата на децата и може би някой ден тази среща ще повлияе в избора им на бъдеща професия, споделиха от щаба на ВВС.

Снимки: Bulgaria Air Force

 

 

RELATED ARTICLES

Most Popular