Friday, May 17, 2024
HomeРегионБлагоевградНезаконен мост над дере в Благоевград предизвика спешна проверка

Незаконен мост над дере в Благоевград предизвика спешна проверка

Изграждане на незаконен мост върху дере в един от кварталите на Благоевград предизвика спешна проверка на общината. Освен, че липсват всякакви строителни книжа и разрешения, към момента не се знае  и кой е инвеститорът.

Проверката на общината  е извършена по  сигнал на Басейнова дирекция Западно-Беломорски регион и Регионалната дирекция “Национален строителен контрол”.

Какво е констатирано, съобщи кметът на Благоевград Методи Байкушев:

„Бяхме сигнализирани да извършим проверка за новостроящ се мост на Еленовско дере между улица “Перелик”и булевард “Пейо Яворов“. Проверката установи, че мостът се изгражда без никаква строителна документация, няма проекти, няма разрешение за строеж. Въобще няма нищо. Не е ясно от кого. за мен лично е неясно”.

Кметът Байкушев потвърди, че в района на незаконно строящия се мост  преди е имало друг, който преди години е бил разрушен от  придошлите  в дерето води. Градоначалникът посочи и какво следва:

„При това нямаме никакъв избор, освен да приложим закона, а той предвижда констативен протокол за незаконно строителство, спиране на строежа и забрана на достъпа. След което ще се наложи заповед за премахване и премахване на моста. Незаконен мост на дере, което приижда и отнася мостове, няма как да допуснем“./БНР

 

RELATED ARTICLES

Most Popular