Tuesday, May 21, 2024
HomeСпортНеочаквана спънка за "Беласица" в Сливница

Неочаквана спънка за “Беласица” в Сливница

Очакванията “Беласица” да запише 10-тата си поредна победа под ръководството на Николай Николов в Сливница не се случиха. Домакините от “Сливнишки герой” играеха много стабилно отзад и пресираха футболистите на Беласица, разчитайки напред на контраатаки. Учудващо за всички в този мач футболистите на Беласица играеха с много неточности в атаките, липсваше агресивността, с която надиграваха досега противниковите отбори. В 25-та минута халфът Любомир Христов бе сменен принудително заради контузия и неговото място зае Симеон Бояджиев. В 31-ва минута Даниел Иванов от отбора на домакините изскочи сам срещу вратаря на Беласица Кирил Георгиев, но не успя да го преодолее. Пет минути по-късно Стефан Аличков от 10-тина метра обстрелва вратата на гостите, но стража Кирил Георгиев улови кълбото. В 39-та минута при атака за гостите по десния фланг, подета от Атанас Карачоров, последва центриране в наказателното поле на домакините и там Живко Димитров не успя да отклони кълбото от 2 метра. В 41-ва минута след три последователни удара от страна на футболистите на домакините улучваха телата на петричките защитници. Минута по-късно Марио Петков от 30-тина метра с директен обстрел опита да изненада Кирил Георгиев, но вратаря на Беласица не допусна кълбото зад себе си. В края на първата част на срещата след атака по левия фланг за домакините Стефан Аличков се насочи директно към противниковата врата, но Вальо Костов се намеси навреме и изби в корнер.
През втората част на мача футболистите на Беласица се опитаха да променят нещата на терена, но отново това така и не се получи. В 47-ма минута след корнер, изпълнен от Аспарух Смилков, Мартин Костадинов от домакините изби топката напред. Четири минути по-късно Даниел Иванов от домакините се възползва от грешен пас на петрички футболист, овладя кълбото и стреля, но до гол не се стигна. Най-чистото си голово положение футболистите на Беласица проиграха в 61-ва минута, когато при тяхна контраатака последва центриране в наказателното поле на домакините и Аспарух Смилков с глава изпрати топката в лявата странична греда зад Димитър Симеонов. Натискът на домакините ставаше все по-осезателен. В 86-та минута Давид Димитров тръгна с топката по левия фланг и не успя да подаде точно на намиращия се на няколко метра пред Кирил Георгиев Неделин Асенов. В самия край на срещата след грешка на Атанас Чепилов Росен Виденов открадна топката, подаде я на Марио Йорданов и той майсторски прехвърли вратаря на Беласица Кирил Георгиев за 1:0.
В този мач за пореден път главния съдия Димитър Буров показа, че е много прецизен и точен в отсъжданията си, следейки и поведението на хората от резервната скамейка. Още във 2-ра минута предупреди Николай Петров от треньорския щаб на Сливнишки герой за реплики срещу него, като му каза, че при следващ такъв случай ще бъде отстранен. След мача Димитър Буров отиде да благодари на феновете на Беласица за безупречното им поведение от трибуните, като им пожела успехи и много радости в оставащите мачове на техния любим отбор. “Дано Димитър Буров да ръководи и директните двубои на Беласица”, си пожелаха феновете на Бела.
Независимо от загубата си, отборът на Беласица остава на върха на таблицата с 56 точки, с 4 повече от следващите го Балкан Ботевград, който претърпя загуба в Костинброд, и Чавдар Етрополе, който победи като гост Левски Чепинци с 1:0.
И в този мач най-верните привърженици на Беласица пропътуваха дългото разстояние до Сливница, но за жалост бяха разочаровани от слабата, безлична и безрезултатна игра на футболистите. „Безобразни” – с една дума изразиха мнението си феновете.
Петър Малинов-старши треньор на Сливнишки герой коментира: „Доволен съм много от моите футболисти, които се раздадоха докрай на терена и постигнаха много авторитетна победа срещу лидера в ЮЗ трета лига – Беласица Петрич. В този мач не играха поради контузии и наказания Денислав Минчев, Станислав Иванов, Ничо Ничев, Ваньо Иванов и Петър Малинов-младши. През първата част проиграхме две чисти голови положения чрез Стефан Аличков и Росен Виденов. Добре, че накрая гостите сгрешиха, Росен Виденов открадна топката, подаде я на резервата Марио Йорданов, който след като видя устремилия се вратар на Беласица Кирил Георгиев майсторски го прехвърли. Заслужена победа за Сливнишки герой”.
Николай Николов-старши треньор на Беласица сподели: „Доста надменно влязохме в двубоя срещу Сливнишки герой и това се оказа негативно явление за нас. На почивката си поговорихме доста на висок тон. Очаквах да влезем по-агресивно в мача, но отново нищо не се получи. Не бяхме концентрирани през целия мач. Сега трябва да си вземем поуки и направим изводи от играта, която показахме в мача срещу Сливнишки герой с цел да не се допускат такива грешки за в бъдеще. Поемам изцяло вината върху себе си за тази загуба. Извинявам се на феновете, които пропътуваха дългото разстояние да ни подкрепят. Ще направя всичко възможно още в следващия мач в сряда отборът на Беласица да заиграе в стил, какъвто аз желая. По категоричен начин заявявам, че това бе най-слабия ни мач, откакто съм треньор на отбора. Нищо не се получаваше на терена. Напълно заслужена победа на отбора на Сливнишки герой.”

Ташко СУЛЬОТОВ

 

RELATED ARTICLES

Most Popular