Sunday, May 19, 2024
HomeРегионКюстендилНова детска площадка за 10 000 лв. откри кметът на Кюстендил

Нова детска площадка за 10 000 лв. откри кметът на Кюстендил

Нова детска площадка за жителите на Кюстендил бе открита по проект от националната кампания „За чиста околна среда – 2020“ на Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда. Стойността на съоръжението е 10 хил. лв.

Площадката се намира между ул. „Ракла“ и ул. „Бистрица“ в кв. „Осогово“ и е под наслов „Зелената зона в кв. “Осогово” – привлекателно място за игри и отдих“.

Площадката е с площ от 700 кв. м, разполага с пергола, пейка за отдих, кошчета за смет и комбинирано детско съоръжение за деца от 3 до 12 години. Обезопасена е с ограда и е озеленена.

„В моменти като тези, когато ограничителните мерки са свързани точно със събирането на закрити помещения, са нужни такива кътове за отдих, където децата могат да играят. Това място се нуждаеше отдавна от благоустрояване. Има вече и частен инвеститор, който ще благоустрои и останалата част, ще я направи достъпна и уютна за всеки един от нас. Надяваме се децата да се наслаждават, времето го позволява с това приятно слънце, поздравления за жителите на квартала и благодаря на екипите, които работеха тук”, каза при откриването кметът Петър Паунов.

Основна цел на проекта е чрез активното участие на местното население да се постигне и гарантира повишаване качеството на въздуха и привлекателността на жизнената среда, повишаване на екологичното самосъзнание, формиране на позитивна нагласа към природата, затвърждаване на уменията и желанията за опазване на околната среда у гражданите.

 

Краси Ценкова

RELATED ARTICLES

Most Popular