Tuesday, May 21, 2024
HomeРегионБобов долНовите управници в Бобов дол се заклеха

Новите управници в Бобов дол се заклеха

Красимир Чаврагански е новият председател на Общинския съвет

Красимир Чаврагански е новият председател на Общинския съвет в Бобов дол. Той бе единственият номиниран и избран единодушно, с тайно гласуване от всичките 13 общински съветници, по време на първото заседание на местния парламент в миньорския град. „Всички общински съветници са получили доверието на жителите на Бобов дол и селата и са достойни хора.

Затова аз ще се вслушвам във всички и ще се съобразявам с техните позиции, мнения и предложения, без да ги деля по партийна принадлежност и според това дали са от партията, която има мнозинство в Общинския съвет. Ще има чуваемост“, каза Красимир Чаврагански. Той отбеляза, че в Общинския съвет ще бъде на 4-часов работен ден, като ще продължи да работи и в „Коул енерджи“ (бившите Мини Бобов дол“, а по-късно „Въгледобив Бобов дол“), където е финансов директор.

Новият председател е магистър по счетоводство и контрол от УНСС и магистър по финанси и банково дело от СУ „Св. Кл. Охридски“. Зад гърба си има 20 г. стаж в мините в Бобов дол, част от които като управител. Трети последователни мандата беше общински съветник, като в първия мандат беше председател. Както писахме, на последните избори той влезе в съвета от партията „Бъдеще за Родината“, която има четирима представители. Чаврагански застава на поста, наследявайки Елеонора Христова, която оглавяваше местния парламент в последните 4 години.

„Надявам Константин Динев отново да е зам. –председател и доколкото знам ще бъде предложен отново за поста. Той има опит и ще бъде полезен като цяло за Общинския съвет и за съветниците, за които това  ще бъде първи мандат. Всичко зависи обаче от това дали колегите ще гласуват за него, така, както гласуваха за мен“, коментира Чаврагански.На заседанието клетва положиха новоизбраните общински съветници, кметът на община Бобов дол Елза Величкова и кметовете на 6 от селата, където бяха проведени избори. Това са Нели Туджарова вБабино, Надка Александрова – в Долистово, Васил Васев – в Големо село, Васил Стойнев – в Голям Върбовник, Сашко Александров – в Мало село и Милчо Михайлов – в Мламолово.

Тържествената сесия откри управителят на област Кюстендил Александър Пандурски, който пожела здраве и ползотворна работа на новоизбраните управници. Губернаторът даде съвет на бобовдолцида гледат в една посока и да работят заедно, за да постигнат по-добри резултати. Сред пожеланията бяха и реализация на инвестиционните намерения на ТЕЦ „Бобов дол“, максималнооползотворяване на възможностите, предоставяни от Плана за справедлив преход, така че да се запазят съществуващите работни места, да се създадат нови и да се обърне негативната тенденция на западане на града, чиито жители да имат просперитет.

На сесията официално встъпи в длъжност и новоизбраният кмет – адв. Елза Величкова (коалиция „Партия на зелените“, съставена от „Партия на зелените“, „БСП за България“, „Има такъв народ“ и „Заедно за силна община“), за която това е трети мандат.

„Относно администрацията – размествания или други промени, има време да помислим. Ще помислим заедно с председателя и тогава, вие, медиите, ще разберете какво сме направили. Засега общината остава с един зам. -кмет, такава е и уговорката с коалиционните ни партньори, но времето ще покаже дали ще има и втори зам.-кмет. Към този момент се запазва и числеността на персонала в общината“, каза Величкова в отговор на наш въпрос.

По традиция, преди избора на председател първото заседание води най-възрастният общински съветник – Орлин Делибалтов. „Преди няколко минути положихме клетва, заклехме се да работим в интерес на нашите избиратели, да не се впускаме в дребни политически заяждания, а да работим, за да решаваме проблемите на хората. Защото проблемите на нашето население нямат цвят“, заяви  Делибалтов.

Както писахме, общинските съветници в Бобов дол са Константин Динев, Орлин Делибалтов, Антоанета Плачкова, Елеонора Христова, Емилия Йотова и Юлия Христова от коалицията „Партия на зелените“, Красимир Чаврагански, Радостина Василиева, Дейвис Кичуков и Юлиан Йорданов от „Бъдеще за родината“ и Юлиан Божанов, Росица Борисова и Десислава Александрова от ПП ГЕРБ.

Юлияна КОЛЧАКОВА

RELATED ARTICLES

Most Popular