Saturday, May 18, 2024
HomeСпортНовият треньор на Оборище Ивайло Аспарухов оправда доверието

Новият треньор на Оборище Ивайло Аспарухов оправда доверието

Стартира първенството с победа в Разлог

На стадион „Септември” в град Разлог в мач от първия кръг за първенството на ЮЗ Трета лига се срещнаха отборите на местнияПирин и Оборище (Панагюрище). Отборът на гостите, воден от новия си наставник – известния футболист и треньор Ивайло Аспарухов, игра по-добре от домакините и съвсем заслужено се поздрави с победа. Първият гол в срещата падна в 33-та минута и бе отбелязан от Кристиян Николов след многоходова атака, в която участваха Константин Богданов и Валентин Миленов. Лионел Матадос две минути по-късно уцели гредата зад стража на домакините Иван Маринов. За отбелязване е, че отборът на Пирин (Разлог) не успя нито веднъж да застраши вратата на Калин Дончев от Оборище.

След почивката футболистите на домакините се хвърлиха да изравняват резултата. Това им се удаде в 71-ва минута след бърза контраатака, която завърши с попадение на бившия футболист на Беласица, сега в Пирин (Разлог) Красимир Шапкаров. Футболистите от гостуващия тим заиграха на още по-високи обороти. В 80-та минута Петко Петков центрира удачно към Константин Богданов, който отблизо насочи топката във вратата, но стражът на Пирин я изби в ъглов удар. В 89-та минута след центриране от фланга на резервата Алексей Георгиев намиращият се на втора греда Викторио Георгиев от воле едва не скъса мрежата на Иван Маринов за 1:2. В първата минута от даденото от главния съдия Иво Ценов продължение на мача Петко Петков овладя насочената към него топка пред наказателното поле на домакините, насочи се директно, преодолявайки централния защитник и вратаря на домакините за 1:3.

„Благодаря на спортно-техническото ръководство, управителния съвет и на кмета, че повярваха в мен, и тази победа посвещаваме на тях. Закъсняхме малко с подготвителния процес. Градим отбор в движение, но се надявам да сглобим един добър колектив, който да носи радости на феновете на Оборище“, сподели Ивайло Аспарухов.

Ташко СУЛЬОТОВ

 

RELATED ARTICLES

Most Popular