Sunday, May 19, 2024
HomeНовиниБългарияНови извънредни мерки във връзка с футболните първенства

Нови извънредни мерки във връзка с футболните първенства

Кризисният щаб за борба с коронавируса обяви нови мерки, засягащи спортните мероприятия в България.

“Провеждането на спортните мероприятия се преустановява. При невъзможност за препланиране и отлагане спортните прояви се провеждат без публика. Това е свързано с квалификационни срещи, международни и така нататък. Имаше планирани 467 мача от Втора лига, Трета лига и различни детски мероприятия. Разбирате какви са мащабите, когато говорим за “спортни мероприятия”, това са големи струпвания на маси от хора”, каза ген. Мутафчийски.
Както е известно, към момента първенствата на efbet лига и Втора лига продължават провеждането си без публика до второ нареждане. Трета спира, както и всички юношески и детски шампионати са преустановени също до второ нареждане. Голяма част от формациите на школите на клубовете са разпуснати и не се провеждат тренировки.
Ген. Мутафчийски добави, че предстоят спортни събития в програмата на Лятната олимпиада в Токио и има международни отбори, които трябва да пристигнат от нас от рискови страни. Те ще трябва да са преминали 14-дневния срок на карантина.
Секретарят на спортно-техническата комисия на БФС Неделчо Михайлов от своя страна сподели:

„Държим непрекъснато връзка с оперативния център. Мерките, които взимаме, са подобни на тези в Италия. Отлагаме мача от Втора лига в следващия кръг, който е в Плевен. Все пак това е един от градовете, в които доказано вече имаме случаи на коронавирус и беше нормално там мач да няма. А за следващите седмици не мога да прогнозирам – виждате, че и в Европа не се знае какво ще става. Това, което трябва да направим, е до 24 май да завършим първенствата на Първа и Втора лига, а до 31 май и баражите. След това почва европейско първенство, идват дати от календара на УЕФА и трябва да сме приключили вътрешните първенства”.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular