Tuesday, May 21, 2024
HomeРегионДупницаНови назначения в "Марек! Янек Кючуков поема Детско-юношеската школа, Даниел Белчев става...

Нови назначения в “Марек! Янек Кючуков поема Детско-юношеската школа, Даниел Белчев става треньор на вратарите

Започна ремонт на игрището „Шмиргела“, което тънеше в забрава от години

Бившият капитан на „Марек“ Янек Кючуков ще бъде новият директор на Детско-юношеската школа на клуба. Даниел Белчев пък ще започне работа на стадион „Бончук“ като треньор на вратарите. Промените влизат в сила от 1 юли и са съгласувани и одобрени от кмета инж. Методи Чимев. Както е известно, именно община Дупница е основният финансов благодетел на местния клуб.
Другата добра новина за всички фенове на футбола в Дупница е, че вече започна ремонт на помощното игрище зад стадион „Бончук“. От няколко дни работници извършват дейности по подобряването на покритието на т.нар. „Шмиргел“. Легендарното игрище не е ремонтирано от дълги години насам, а в миналото много ръководства заявяваха подобни намерения, които обаче така и не бяха реализирани.
От 1 юли месечната такса за децата, трениращи в „Марек“, става 40 лева, като на свой ред клубът се задължава всяка група, която играе формат „Футбол 11“, да тренира два пъти седмично на голям терен.
Промените в структурата на „Марек“ са наложителни, за да може клубът да получи лиценз за професионалния футбол.
Както вече писахме, за да бъдат изрядни с документацията си за участие във Втора професионална лига, дупничани трябва да разполагат с четирима треньори с „А“ лиценз.
„Знаете, че през последната година усилията ни бяха най-вече в посока спечелването на промоция във Втора лига. Това наложи финансови ограничения и нямаше как да наемем нови треньори. Поради тази причина треньорите в школата ни вадеха повече от две групи, което не бе нормално. Правим всичко това за по-доброто обучение и развитието на младите таланти. От 1 юли ДЮШ ще се самоиздържа и всички такси ще отиват за школата и нови пособия. Ще бъде открита и дарителска банкова сметка, на която всеки, който иска, ще може да дари средства за школата. Убеден съм, че промените са необходими и ще доведат до по-добро бъдеще за нашите деца“, коментираха пред „Вяра“ от ръководството на клуба.

Димитър ИКОНОМОВ

RELATED ARTICLES

Most Popular