Saturday, May 18, 2024
HomeРегионБлагоевградОбзор: Кмет бележи гол, футболисти с поздрав към приятел

Обзор: Кмет бележи гол, футболисти с поздрав към приятел

Здрава игра и спортсменски дух в 21-и кръг на АОГ Струма

Ташко СУЛЬОТОВ

За първенството на А областна група Струма 21 кръг се изиграха пет, вместо шест, както е по програма на Областния съвет на БФС.
Мачът Малеш (Микрево) – Орел (Лебница) бе отложен по искане на двата клуба пред Председателя на ОблС на БФС Благоевград Александър Кабзималски. Молбите са удовлетворени и срещата ще се играе седмица след последния по програма 26-ти кръг от първенството, който ще се проведе на 27 май т.г.
На стадиона в Митиново над 200 зрители станаха свидетели на един много интересен

двубой между отборите на местния Светкавица и Малеш-Микрево от с.Микрево,

изпъстрен с доста добри атаки и отбелязани общо шест гола – по три в двете врати. В 8-ма минута, след центриране отляво към Живко Иванов, Деси Трайков изпрати топката неспасяемо в мрежата на гостите от воле за 1:0. В 22-ра минута при поредна атака на домакините по левия фланг Антон Алексов центрира в наказателното поле на гостите и Живко Иванов простреля стража им за 2:0. Три минути преди края на първото полувреме Ангел Гацев от 15-тина метра разтресе напречната греда зад вратаря на гостите. В самия край на полувремето Марио Кирянски успя да намали на 2:1. След почивката футболистите на Малеш-Микрево заиграха по-добре и на два пъти отблизо не успяха да отбележат попадения заради невероятната намеса на вратаря на Светкавица Кирил Джигурски. В 61-ва минута при бърза контраатака по десния фланг на гостите последва центриране към Ради Пецанов и той направи безпомощен този път вратаря на домакините Кирил Джигурски за 2:2. Пет минути по-късно вратарят на Светкавица Кирил Джигурски направи единствената си грешка в срещата и това бе причина Асен Стоянов да се възползва и да направи резултата 2:3. Третото попадение за отбора на домакините отбеляза Петър Илиев, който тръгна с топката от средата на терена, излъга наред изпречилите му се футболисти от гостуващия тим и в стил Меси изпрати топката в мрежата за 3:3. Този мач беше ръководен отлично от съдийска тройка, начело със силно прогресиращия Благовест Танев. В този мач за отбора на гостите не играха по различни причини Кирил Дамбов, Слави Калчунков, Румен Аспарухов, Йоргос Аспарухов, Благовест Костадинов, Йордан Ралков и Ризо Аспарухов.

На стадиона в Рилци се срещнаха отборите на едноименния тим и Спартак (Склаве).

Срещата премина на много добро спортно-техническо равнище, с доста разнообразни атаки, но по-точни в завършващата част на удара бяха футболистите на Рилци. Първият гол в срещата отбеляза Борислав Бачев – брат на известния български футболист Георги Бачев, в 6-а минута. В 20-а минута отново Борислав Бачев донесе радост за колегите си и феновете за 2:0. Пет минути по-късно Валентин Георгиев простреля вратаря на Спартак за 3:0. Почетното попадение за отбора на гостите отбеляза Стойчо Секулов в 32-ра минута. Мачът бе изпъстрен с много добри атаки от страна на двата отбора. Беше изключително коректен, без грубости от страна на 22-мата на терена.

Спортист (Падеш) и Левски (Крупник) завършиха наравно 1:1.

Пред около 80 зрители двата отбора показаха динамична и хубава игра за стандартите на аматьорския футбол. В началото първото полувреме гостите от Крупник създадоха няколко добри положения за гол, но не успяха да отбележат, и когато играта се изравни, при една контраатака футболистите на Левски поведоха с 0:1 с попадение на Ивайло Спасов. В края на полувремето капитанът Кирил Грозданов след разбъркване в наказателното поле на гостите успя да отбележи за 1:1. Второто полувреме премина при тактическо надлъгване между двата отбора, като на няколко пъти за домакините се откриха добри възможности за гол, но бяха пропуснати. В този мач отборът на Крупник показа здрава и спортсменска игра, с което спечели симпатиите на привържениците си.
„В пореден мач футболистите на Падеш показаха, че са със силен колективен дух и се раздадоха на терена. Много добре се представиха А. Андонов, М. Денковски, М. Николов и Хр. Иванов. Успешен дебют за нашия отбор направи опитният футболист Румен Карадаков. Отборът на ФК Спортист Падеш изказва огромна благодарност на своя голям приятел и почитател Денислав Хаджийски за това, че реши да подкрепи финансово тима ни в този мач”, споделиха от клуба. Футболната среща бе ръководена на ниво от Бл. Манов с помощници Н. Попниколов и Н. Станоев, делегат бе Драган Стойков.
На стадиона в Крупник се игра

мачът между Ветрен (Полена) и Огражден 1955 от с.Първомай,

община Петрич. Първият гол в срещата отбеляза в 12-та минута Веселин Топузов – кмет на село Полена. Главният съдия отсъди двоен фаул вътре в наказателното поле затова, че вратарят на гостите улови топката, върната от негов съотборник. Веселин Топузов изпрати топката покрай изградената стена от гостите в мрежата им за 1:0. В 79-та минута Ивайло Лазаров изведе отлично Георги Зайков и резултатът стана 2:0. В самия край на срещата отличният в този мач Веселин Топузов с шут от движение направи резултата класически – 3:0. Като цяло мачът бе на добро техническо равнище и без грубости.
На стадиона в град Кресна се срещнаха

11-ият във временното класиране отбор на Перун и 8-мият Локомотив (Дамяница).

Крайният резултат от тази среща е равен – 1:1. Мачът беше наситен с много интересни атаки от страна на футболистите на двата отбора, но бяха отбелязани само два гола в двубоя през втората част на мача, дело на Иван Атанасов за Перун и Георги Надеждев за Локомотив (Дамяница).

RELATED ARTICLES

Most Popular