Sunday, June 2, 2024
HomeСпортОбзор на кръга! Изненади, разочарования и емоции в група 2 на ЮЗ...

Обзор на кръга! Изненади, разочарования и емоции в група 2 на ЮЗ Трета лига

Шест мача от 6 кръг от втора фаза за първенството на ЮЗ Трета лига, група 2, се играха в края на изминалата седмица.

На стадион „Доброславци” се срещнаха отборите на местния Надежда и дубъла на столичния Славия.

 

Доста интересни моменти, изпълнени с многообразна и резултатна игра, поднесоха футболистите на двата тима. В 23-та минута голмайсторът на домакините Стилиян Симеонов след центриране отдясно на Иво Иванов с глава направи безпомощен вратаря на „белия балет” Илиян Илиев за 1:0. Гостите търсеха начин за изравняване на резултата, но срещнаха много стабилен и навременен отпор от страна на домакините. В 40-та минута Стилиян Симеонов проби защитата на гостите отляво и бе спънат вътре в наказателното поле, като това бе забелязано от главния съдия Александър Вангелов, и съвсем справедливо бе отсъдена дузпа, която потърпевшият превърна в гол за 2:0. При този резултат футболистите на двата отбора се оттеглиха на почивка. През второто полувреме възпитаниците на Иван Иванов заиграха на по-високи обороти, за разлика от първата част на срещата, и за 6 минути успяха да изравнят резултата след попадения на Ивайло Марков в 63-та и Петър Долапчиев в 69-та минути. Това не се понрави на старши треньора на домакините Георги Александров и той направи няколко смени, които се оказаха удачни. Две минути преди края на редовното време Кристиян Гълъбов от отбора на Надежда получи втори жълт и червен картон и остави колегите си с човек по-малко на терена. Това мобилизира още повече футболистите на домакините. При бърза контраатака влезлият в игра Ивайло Петров бе изведен по десния фланг и със страхотен шут изпрати топката в мрежата на Илиян Илиев за 3:2. В даденото 7-минутно продължение не се стигна до отбелязване на попадение и в двете врати и така при краен резултат 3:2 за отбора на Доброславци завърши този двубой и тимът вече е едно място по-напред в таблицата, т.е.11-ти с 14 точки.

 

На стадион „Владая” се срещнаха отборите на местния Гранит и дублиращия отбор на Септември(София).

 

Първи отбелязаха гол в срещата гостите. В 4-та минута след центриране на Виктор Зоров в наказателното поле на домакините най-съобразителен се оказа Петър Петров, който с глава простреля стража на Гранит Мартин Минев за 0:1. Истинска битка се водеше на терена, като футболистите на домакините търсеха начин за изравняване на резултата, но успяха да направят това едва в 44-та минута. Тогава след центриране отдясно в наказателното поле на гостите намиращият се на втора греда Виктор Георгиев с глава направи безпомощен вратаря Ивайло Илиев за 1:1. През втората част на мача бяха извършени поетапно по четири смени от страна на наставниците на двата отбора, но до отбелязване на нови попадения така и не се стигна. „През първата част пропуски направиха Виктор Зоров и Жулиян Иванов, а през втората – Преслав Георгиев и Георги Тафраджиев, които не бяха точни отблизо срещу вратата на домакините”, сподели наставникът на СептемвриІІ Иван Гешев.

 

На стадион „Септември” в град Разлог се срещнаха отборите на местния Пирин и третия отбор на ЦСКА 1948.

 

До момента двата тима имаха еднакъв брой точки – по 21. На два пъти Антон Бакалов и Кристиян Грозданов уцелиха гредите зад стража на домакините Захари Димитров. Единственият гол в срещата бе отбелязан в 65-та минута, когато главният съдия Любослав Любомиров отсъди дузпа в полза на гостите за игра с ръка на защитник от отбора на Пирин(Разлог). Младият талант на армейците Емил Ценов изпрати неспасяемо топката във вратата на Захари Димитров за 0:1. Това попадение се оказа златно за отбора на гостите, които си тръгнаха за София с трите точки. „Вече сме по-спокойни. Намираме се далеч от опасната зона на изпадащите”, сподели Християн Войнов от треньорския щаб на ЦСКА 1948 ІІІ.

 

На стадион „Сарая” в с. Сарая се срещнаха отборите на Оборище (Панагюрище) и столичния Левски Раковски.

 

Гостите заемат незавидното 10-то място и са в опасната зона на изпадащите и пристигнаха да спечелят нещо от този двубой, но не успяха. В 45-та минута Давид Димитров от отбора на Оборище с директен обстрел от 17-18 метра изненада вратаря на гостите Ивайло Неделчев за 1:0. Този гол се оказа решаващ и златен за тима от Панагюрище, който с 27 точки заема 5-то място и се чувства по-спокоен, намирайки се далеч от опасната зона на изпадащите. Както е известно, в този мач отборът на домакините се оказа с 19 души, включително и момчета от ДЮШ на клуба. Поради липса на достатъчен финансов ресурс старши треньорът на Оборище Кириякос Георгиу събира възпитаниците едва на три тренировки седмично. „Постигнахме трудна, но заслужена победа, срещу един отбор, съставен от млади и талантливи футболисти, какъвто бе този на Левски Раковски. Не изиграхме мача по най-добрия начин по известни причини. Предстои ни тежка седмица. В сряда ще изиграем отложения си мач срещу дубъла на столичния Славия, а в събота ще гостуваме на Ботев (Ихтиман), сподели Кириякос Георгиу.

 

На стадион „Искър” в град Самоков се срещнаха отборите на Рилски спортист и Пирин (Гоце Делчев).

 

В този мач  отборът  на „Рилски спортист, който е с най-много точки в групата до момента – 34 – се противопостави на закъсалия Пирин с футболисти, които са играли по-малко в официалните срещи до момента по различни причини. Обясненията на треньорския щаб на Рилецо бяха, че сега е време да им се даде шанс, за да може да се прецени кои от тях имат качества и да останат за в бъдеще в отбора и кои да отпаднат. В 26-та минута Павел Петков от отбора на домакините си отбеляза автогол, отклонявайки топката в собствената си врата за 0:1. В 33-та минута  Мартин Динов реализира успешно атака на гостите  за 0:2. В самия край на полувремето при контраатака на домакините Димитър Атанасов бе изведен пред наказателното поле на гостите и с плътен шут опъна мрежата зад вратаря на гостите Иван Димитров за 1:2. През втората част на мача по-добре на терена стоеше отборът на гостите. В 65-та минута главният арбитър Благой Манов отсъди дузпа в полза на гостите, която Илия Карапетров превърна в гол за 1:3. С тази победа отборът на Пирин (Гоце Делчев) е вече 9-ти със 17 точки и е с шанс за изтегляне далеч от опасната зона на изпадащите.

 

На помощното игрище в изкуствено покритие на стадион „Георги Аспарухов” се срещнаха отборите на Левски ІІ (София) и Ботев (Ихтиман).

 

Много интересни атаки, много емоции на терена, но не се стигна до отбелязване на попадение през първата част на срещата. След почивката напрежението на терена продължи, както и неточните удари на футболистите от двата тима. В 69-та минута при атака на футболистите на домакините последва центриране отляво в наказателното поле на гостите и непокритият Калоян Стрински от няколко метра опъна мрежата на противниковия вратар Филип Димитров за 1:0. До края на срещата атаките на футболистите на двата тима не донесоха нищо, с което да бъде променен резултата. С тази победа отборът на ЛевскиІІ е втори в групата с 29 точки, а Ботев (Ихтиман) остана 3-ти с 27 точки.

Ташко СУЛЬОТОВ

 

 

 

 

RELATED ARTICLES

Most Popular