Sunday, May 19, 2024
HomeСпортОбзор! Сняг и голове валяха в 19-и кръг на ЮЗ Трета лига

Обзор! Сняг и голове валяха в 19-и кръг на ЮЗ Трета лига

Осем вместо десет мача бяха изиграни от 19-ия, последен по програма на ЗС на БФС-София, кръг за първенството на Югозападната Трета лига. Отложени бяха срещите ЦСКА 1948 ІІІ и Миньор(Перник) и Сливнишки герой (Сливница) – Септември ІІ (София) поради лоши метеорологични условия-паднал сняг и недобре почистени терени.

Общо 37 гола бяха отбелязани в 8-те изиграни мача, от които 15 от домакините и 22 от гостите.

Истински порой от голове се изсипа на помощния терен на  стадион „Александър Шаламанов“ в кв. “Овча купел“ между

 

дублиращия отбор на Славия и Чавдар (Етрополе).

 

Бивши футболисти, начело с треньора Иван Иванов, преминали през школата на белия тим, сега с фланелката на Чавдар (Етрополе), заедно с предишния си треньор, бяха в основата на разгромяващата победа със 7:0 за отбора-гост. По две попадения отбелязаха Ивайло Марков и Борис Димитров и по едно Цветомир Вачев, Николай Иванов и Кристиян Величков. С тази победа отборът на Чавдар (Етрополе) е вече 3-ти в таблицата с 38 точки, а Славия ІІ е 18-и с 14 точки и се озова в опасната зона на изпадащите.

На стадиона в Панчарево се срещнаха отборите на

 

ЦСКА ІІ София и Рилски спортист (Самоков).

 

Теренът не беше подходящ за игра за футболистите на двата отбора и това бе причина те да не успеят да покажат истинските си възможности. Първото полувреме бе равностойно и по известни причини футболистите ритаха топката в наказателното поле на противниковия тим, но до отбелязване на гол  се стигна едва в 44-та минута от Марк-Емилио Папазов, който реализира отсъдената дузпа от главния съдия Здравко Михайлов в полза на армейския тим за спъване на Илиян Антонов. През второто полувреме бяха отбелязани общо 5 гола, от които 3 във вратата на Рилецо и 2 във вратата на младите армейци. За отбора на домакините точни бяха Марк-Емилио Папазов, Илиян Антонов и Алесандро Николов. За гостите попаденията бяха дело на Кристиян Кочилов, първият от които от дузпа. От треньорския щаб на Рилски спортист (Самоков) споделиха че петима основни футболисти не са взели участие в този мач заради контузии. С тази победа отборът на ЦСКА ІІ, воден от Стамен Белчев, завършва полусезона на 2-ро място в групата с 43 точки, а Рилски спортист – на 4-то място с 36 точки.

В Ботевград местнияттрудна победа с 3:2 извоюва

 

Балкан срещу Септември (Симитли).

 

Срещата се игра на терена с изкуствено покритие на спортния комплекс, който беше добре изчистен от снега и годен за игра. През първото полувреме зрителите, дошли да наблюдават двубоя, станаха свидетели на 4 попадения – 3 за домакините, отбелязани от Николай Миков, Калоян Бонев и Павел Петков от дузпа, и един за гостите от Лъчезар Дафков. През втората част на мача имаше много битка на терена, футболистите на Септември(Симитли) бяха по-настоятелния тим и търсеха промяна на резултата, но успяха само веднъж – в 81-ва минута Росен Петров оползотвори атака на гостуващия тим и направи резултата 3:2. При този резултат главния съдия Иван Иванов даде край на мача. С тази победа отборът на Балкан е 6-и с 33 точки, а Септември(Симитли) – 14-ти с 22 точки.

На стадион „Септември“ в Разлог се срещнаха отборите на местния

 

Пирин и Вихрен (Сандански).

 

Първия гол в срещата отбеляза Даниел Пехливанов от гостите, който се възползва от груба грешка на защитата на домакините – 0:1. Две минути преди края на първото полувреме след отлично центриране на Даниел Пехливанов от ъглов удар Методи Костов покачи на 0:2 с глава. През второто полувреме двата отбора отбелязаха по едно попадение. При атака на домакините Калоян Тодоров от 16-17 метра намали на 1:2. В самия край на срещата младият талант Алекс Тренков изведе отлично Томи Костадинов, който от 17-18 метра простреля вратаря на домакините за 1:3. С тази победа отборът на Вихрен е 5-и с 35 точки, а Пирин (Разлог) остана последен – на 20-о място с 9 точки.

С 1:3 загуби на свой терен

 

Костинброд от Банско Тиим

 

с 1:3. Срещата се игра на много тежък и заснежен терен, което пречеше да се играе добър футбол. Теодор Чолев, Тодор Паланков и Костадин Василев от гостуващия тим се озоваха в удобни позиции за стрелба, но насочените от тях топки не попаднаха в мрежата благодарение на отличния вратар на домакините. В 30-та минута Костадин Василев от 30 метра обстреля директно противниковата врата, но стражът на домакините улови топката извън наказателното поле и главният съдия отсъди фал в полза на гостите. Николай Хаджиниколов-Хаджи стреля остро и намиращият се в наказателното поле на домакините Костадин Василев с пета откри резултата за 0:1. В 37-ма минута Хаджи бе изведен пред наказателното поле на домакините, елиминира изпречилия му се защитник и майсторски прехвърли вратаря на Костинброд за 0:2. Второто полувреме беше равностойно. В 65-а минута Влади Златинов отне топката от капитана на домакините Цветомир Тодоров, който поиска отсъждане на фаул от главния съдия и заедно с вратаря подгониха арбитъра Любомир Вушовски и естествено Тодоров бе декориран в червено и остави отбора си с човек по-малко до края на срещата. В 67-ма минута след центриране от фаул в наказателното поле на гостите Борислав Будинов с крак изпрати топката в мрежата на Атанас Тъпигьозов за 1:2. В 81-ва минута при образцова атака на гостите Хаджи обстрелва директно вратаря на Костинброд Симеон Тасев, той отби кълбото и в добавката Денис Ангелов не сгреши за 1:3. До края на мача при поредна контраатака на гостуващия тим Боби Ейков отблизо не успя да изпрати топката в мрежата на вратаря Симеон Тасев. С тази победа отборът на Банско е на 9-о място с 28 точки, а Костинброд е 18-и с 12 точки в зоната на изпадащите.

На стадион „Летище“ се срещнаха отборите на

 

Витоша (Бистрица) и Ботев (Ихтиман).

 

Този мач беше от изключително важно значение за отбора на домакините, за да се отдалечат от зоната на изпадащите. Възпитаниците на Кристиян Узунов изиграха много добър мач и с далеч по-добра игра от отбора на Ботев ги победиха с 3:0. Попаденията за отбора победител бяха дело на Мартин Зимбилев, Георги Амзин и Георги Манев. „Много съм доволен от старанието и желанието на момчетата, на които гласувах доверие в този мач. Вече дишаме по-спокойно, след като победихме опитния отбор на Ботев с 3:0. Ще продължим д тренираме до 10 декември, след което ще пусна в активна почивка футболистите“, сподели старши треньорът на Витоша (Бистрица) Кристиян Узунов. С тази победа отборът на Витоша е на 15-о място с 22 точки, а Ботев – на 11-о място с 25 точки.

На стадион „Орчо Войвода“ в Панагюрище се срещнаха местният

 

Оборище и Хебър ІІ (Пазарджик).

 

Възпитаниците на Спас Гигов надиграха тотално по всички показатели отбора на домакините, но го победиха само с 3:0. Първия гол в срещата отбеляза Кристиян Янакиев  след центриране от корнер от Филип Парутев. Втория гол отбеляза Милен Николов, който бе изведен перфектно от Николай Петров. Третия гол бе дело на Денис Костадинов в самия край на срещата след отлично извеждане от Атанас Килов.

„Тотално надиграхме отбора на домакините. Проиграхме няколко чисти голови положения. Все пак победата с 3:0 прибави към актива ни нови три точки и вече сме далеч през опасната зона на изпадащите-13-о място с 23 точки. Отборът на Оборище е на границата на опасната зона-16-о място с 16 точки“, сподели Спас Гигов-старши треньор наХебър ІІ.

На помощни терен на стадион „Георги Аспарухов“ в квартал „Герена“ се срещнаха

 

дублиращият отбор на Левски и ФК Кюстендил.

 

В този мач бяха отбелязани общо пет гола. Домакините откриха резултата чрез самостоятелна акция на Росен Атанасов в 6-а минута. В 30-а минута Константин Йорданов се възползва от груба грешка на защитата на домакините при центриране и при създаденото меле се оказа най-съобразителен за 1:1. В 42-ра минута Георги Атанасов изведе Калоян Петков в наказателното поле на гостите, и той с крак отклони кълбото в мрежата за 2:1. След почивката мачът стана още по-интересен и с много опасности и пред двете врати. В 58-ма минута Димитър Терзийски се възползва от грешка на защитата на домакините и изравни за 2:2. В 88-ма минута главният съдия Благой Манов отсъди дузпа в полза на гостите, която Евгени Зюмбулев не успя да реализира, защото стража наЛевски Даниел Стефанов отклони кълбото. В даденото 3-минутно продължение главният съдия Благой Манов отсъди дузпа, този път в полза на домакините, която Никола Бандев превърна в гол за 3:2. С тази победа отборът на Левски е на 12-о място с 23 точки, а ФК Кюстендил са 8-ми с 29 точки.

Ташко СУЛЬОТОВ

RELATED ARTICLES

Most Popular