Saturday, May 18, 2024
HomeСпортОбзор! Трудна победа в Банско остави Миньор на върха в ЮЗ Трета...

Обзор! Трудна победа в Банско остави Миньор на върха в ЮЗ Трета лига

Нови девет, вместо десет мача от 25-и кръг за първенството на ЮЗ Трета лига се играха по терените на Югозападна България. Мачът Чавдар (Етрополе) – ЦСКА 1948 ІІІ не се игра поради отказ от участие в първенството на домакините и при това положение се присъди служебен резултат 3:0 за гостуващия тим. Бяха отбелязани общо 21 гола, от които 12 от домакините и 9 от гостите.

Ботев Септември ІІ

В град Ихтиман се срещнаха местният Ботев и Септември ІІ (София). В този двубой беше отбелязан само един гол, който е за отбора на домакините, и бе от дузпа в 39-а минута от Григор Долапчиев. Петър Малинов от треньорския щаб на Ботев сподели, че са проиграли пет чисти голови положения в мача-Григор Допалпчиев и Василийе Милованович – по две и едно Кристиян Андонов. „Заради сгъстения цикъл от мачове нашите футболисти са доста изморени и това даде своето отражение в този мач. В събота гостуваме на Миньор (Перник)“, допълни Малинов. Септември ІІ ще домакинства на Рилски спортист (Самоков).

ЦСКА ІІ – Вихрен

 

На стадиона в Панчарево се срещнаха отборите на ЦСКА ІІ София и Вихрен (Сандански). В този мач за отбора на армейците не играха Георги Чорбаджийски и Илиян Антонов-привлечени в първия отбор. Наставникът на Вихрен Наджи Шенсой също сподели, че в техния отбор не са взели участие основни единици заради контузии. Според него равенството е много авторитетно, защото е постигнато срещу отбор, в който играят много млади и талантливи футболисти от известен български клуб. „Ако нашият вратар Костадин Котев ме беше послушал, можеше да не се стигне до изравнително попадение. В този мач направих и рокади, които се оказаха успешни“, допълни Шенсой. Срещата завърши наравно 1:1, като първи откриха резултата гостите в 7-ма минута чрез Методи Костов след центриране от корнер, а изравнителното попадение домакините отбелязаха в 56-а минута чрез Алесандро Николов, който се възползва от груба грешка на вратаря на гостите. В събота отборът на ЦСКА ІІ ще гостува на Витоша (Бистрица), а Вихрен ще бъде домакин на ФК Кюстендил.

Оборище Костинброд

На стадион „Орчо Войвода“ в град Панагюрище при отлично съдийство на главния съдия Мариян Гребенчарски се игра мачът между местния Оборище и ОФК Костинброд. Срещата започна отлично за отбора на домакините, като Петко Петков наниза четири поредни попадения в 9-а, 20-а, 24-та и 51-ва минути. Стефан Методиев от отбора на гостите намали на 4:1 в 59-а минута. Минута по-късно Георги Божилов покачи на 5:1. В 77-ма минута Калоян Бонев намали на 5:2. В събота Оборище гостува на Левски ІІ на „Герена“, аКостинброд домакинства на Славия ІІ.

Пирин (Рз)- Левски ІІ

 

На стадион „Септември“ в град Разлог се срещнаха отборите на местния Пирин и Левски ІІ София. Мачът бе от особено значение за отбора на домакините, които в момента са на дъното на таблицата и новият им наставник Христо Джоджов прави всичко възможно да изведе тима от опасната зона. Този мач завърши при резултат 1:1, с попадения на Калоян Петков за гостите в 38-ма минута и Павел Головодов за домакините в 43-та минута. Резултатът не е благоприятен за футболистите наПирин, защото останаха на дъното на таблицата. В следващия кръг отборът на Пирин (Разлог) гостува на Балкан (Ботевград), а Левски ІІ ще домакинства на Оборище (Панагюрище).

 

Хебър ІІ Балкан

На стадион „Сарая“ се игра мачът между отборите на ХебърІІ и Балкан (Ботевград). Тази среща завърши при равен резултат 1:1 след попадения на Павел Петков в 25-а минута от дузпа за отбора на гостите и Лазар Лазаров от ХебърІІ в 31-ва минута. В този мач имаше редица ексцесии, както от страна на футболисти на двата тима, така и от страна на треньорския щаб и феновете на Хебър ІІ. Всичко това бе описано в доклада на длъжностните лица. На тази база ДК на ЗС на БФС София наказа старши треньора на Хебър ІІ Спас Гигов да не ръководи отбора си от резервната скамейка за 3 мача, предупреждение за лишаване от домакинство за в бъдеще при подобни случаи, каквито имаше по време на този мач. Наказани са и четирима футболисти за получените картони. За отбора на Балкан с лишаване от участие в една среща заради получения червен картон е наказан Павел Петков. В събота Хебър ІІ гостува на ЦСКА 1948 ІІІ, а Балкан ще бъде домакин на Пирин (Разлог).

Рилски спортистСливнишки герой

На стадион „Искър“ в град Самоков се игра мачът между отборите на Рилски спортист и Сливнишки герой. Срещата завърши при нулево равенство. В 76-а минута главният съдия Ивайло Ненков показа червен картон на Димитър Петров от домакините. В следващия кръг отбора на Рилецо гостува на Септември ІІ в София, а Сливнишки герой ще почива, защото по програма трябва да домакинства на отказалия се от участие Чавдар (Етрополе).

Банско Тиим – Миньор

На стадион „Свети Петър“ в Банско се срещнаха едноименният тим и Миньор (Перник). Този мач беше от изключително важно значение за отбора на гостите,  като победата им беше задължителна, за да могат да се утвърдят в челото на таблицата. Единственото попадение стана в 76-та минута и бе дело на Владислав Иванов от отбора на „чуковете“. С тази победа отборът на Миньор се утвърди в челото на таблицата. В следващия кръг отборът на Миньор ще бъде домакин на Ботев(Ихтиман), а Банско Тиим ще гостува на Септемврив Симитли.

 

Кюстендил – Септември(См)

На стадион „Осогово“ се игра мачът между отборите на ФК Кюстендил и Септември(Симитли). Срещата завърши наравно – 3:3. Головете за отбора на домакините отбелязаха Христо Радков от дузпа в 36-а минута, Плавен Петров в 46-а минута и Марио Евтимов в 67-ма минута. За гостите автори на попаденията бяха Михаел Калу в 61-ва, Здравко Карадачки в 73-та и Ивайло Иванов в 79-а минути. Мачът беше доста оспорван. Главният съдия Иво Ценов показа 4 жълти картона за домакините и 3 жълти и един червен картон (на Александър Марковски) на гостите в самия край на срещата. В следващия кръг ФК Кюстендил гостува на Вихрен (Сандански), а Септември посреща в Симитли отбора на Банско Тиим.

 

Славия ІІ Витоша

На помощния терен в кв. “Овча купел“ се игра мачът между Славия ІІ София и Витоша (Бистрица). Тази среща бе ръководена на ниво от главния съдия Кирил Кирилов, асистиран от Тони Кирилов и Боян Боянов. Нулевото равенство не бе добре дошло за отбора на домакините, които се намират в опасната зона. В следващия кръг отборът на Славия ІІ гостува на Костинброд, а Витоша домакинства на ЦСКА ІІ (София).

Ташко СУЛЬОТОВ

 

RELATED ARTICLES

Most Popular