Sunday, May 19, 2024
HomeСпортОбзор:24 гола паднаха в Югозападна Трета лига

Обзор:24 гола паднаха в Югозападна Трета лига

Миньор заслужено остана на върха на таблицата

 

В 12-и кръг за първенството на Югозападна Трета лига се изиграха десет мача и бяха отбелязани общо 24 гола, от които 14 от домакините и 10 от гостите.

На стадиона в Микрево се изигра мачът между отборите на

 

Вихрен (Сандански) и дублиращия отбор на Левски (София).

 

Друга алтернатива пред отбора на домакините освен победа нямаше, за да се доближат до първото място, което до момента се заема от Миньор (Перник). Общо в мача с непростими пропуски за отбора на Вихрен се отличиха Стефан Методиев, Методи Костов, Даниел Пехливанов, Александър Якимов, Петър Христов и Руслан Иванов. За отбелязване е, че отборът на столичния тим не успя да сътвори нещо опасно пред вратата на „гладиаторите” през целия мач. Резултата в срещата бе открит в 22-ра минута,когато след центриране на Петър Христов – вратаря на Левски ІІ Даниел Стефанов не се намеси по най-добрия начин и Методи Костов изпрати топката в мрежата за 1:0. Това попадение се оказа единствено в мача и донесе трите точки на отбора на Вихрен (Сандански), който с натрупаните 25 точки е трети във временното класиране, с по-лоша голова разлика от втория ЦСКА ІІ София, също с 25 точки. Отборът на Левски ІІ е на 16-о място с 13 точки.

На стадион „Христо Ботев” в Ботевград се срещнаха

 

отборите на местния Балкан и ОФК Костинброд.

 

През целия мач възпитаниците на Иван Редовски доминираха на терена. Първият гол в срещата отбеляза Иван Алексиев с глава след центриране отдясно в наказателното поле на гостите в 23-та минута. Седем минути по-късно отлично ръководещият мача главен съдия Кирил Кирилов отсъди дузпа в полза на домакините,която Павел Петков превърна в гол за 2:0. До края на първото полувреме натискът на футболистите на Балкан пред вратата на гостите не донесе нищо. През втората част на срещата зрителите станаха свидетели на нови три гола. В 48-ма минута Николай Миков покачи на 3:0, а в 75-та минута Здравко Атанасов с красива ножица направи резултата 4:0 за отбора на Балкан. Борислав Будинов в 93-та минута от дузпа направи резултата почетен за 4:1. След този мач Балкан е на 4-то място с 22 точки, а ОФК Костинброд е на предпоследното 19-то място със 7 точки.

На затревения терен на НСА

 

Витоша(Бистрица) изненада неприятно третия отбор на ЦСКА 1948,

 

побеждавайки ги с 0:1 с попадение на Радослав Илиев в 66-та минута. Тогава при центриране на Слави Паскалев от отбора на гостите в наказателното поле на домакините последва рикошет и от мястото на дузпата Радослав Илиев изпрати топката неспасяемо във вратата, пазена от Антони Николов, за 0:1.През първата част пропуски за отбора на гостите направиха Мартин Зимбилев и Димитър Горанов, а за домакините – Кристиян Бойчев, Антон Бакалов и Наско Цеков. През втората част на срещата опитите на футболистите на двата отбора се оказа безуспешни и голът на Радослав Илиев се оказа златен за възпитаниците на Кристиян Узунов. От треньорския щаб на ЦСКА 1948 ІІІ споделиха, че в момента имат организационни проблеми и в този мач са включили в групата само един вратар и трима полеви играчи резервни състезатели. Не се пропусна и слабата игра на наличните футболисти в мача срещу Витоша.  След тази загуба отборът на ЦСКА 1948 ІІІ е на 11-о място с 14 точки, а Витоша (Бистрица) е на 17-о място с 13 точки.

 

На стадион „Сливнишки герой” се срещнаха местния тим и ЦСКА ІІ (София).

 

През първата част на срещата играта на терена бе равностойна и съвсем закономерно футболистите се прибраха на почивка при нулево равенство. На почивката известният футболен специалист, сега старши треньор на ЦСКА ІІ Стамен Белчевнаправи пълен разбор на играта от първото полувреме и даде съответните насоки за по-качествена и резултатна игра. Това даде своя положителен eфект и младите армейци откриха резултата в 60-та минута след като Марк-Емилио Папазов след центриране на Илиян Антонов от десния фланг от воле едва не скъса мрежата зад вратаря на Героя Божидар Петров за 0:1. Десет минути по-късно Алесандро Николов от границата на наказателното поле отбеляза красиво попадение, изпращайки топката в мрежата на Божидар Петров за 0:2. Последваха непростими пропуски на Георги Чорбаджийски и Марк-Емилио Папазов от отбора на гостите. В самия край на редовното време Александър Александров-Аци се възползва от грешка на защитата на гостите и изпрати топката в мрежата на вратаря Ивайло Неделчев за 1:2. След тази победа отборът на ЦСКА ІІ е на 2-ро място с 25 точки, а Сливнишки герой е на 7-мо място с 18 точки.

 

 

Ялова победа записа Миньор (Перник) срещу Оборище (Панагюрище).

 

Очакванията на треньорския щаб на домакините за категоричен успех не се оправдаха.

Единствената причина да се стигне до пестеливата победа бе изключително неточната стрелба от страна на футболистите на „чуковете”, като най-фрапиращи бяха пропуските на Божидар Чуканов, Александър Александров, Деян Христов и Георги Ангелов. Попаденията за отбора на Миньор отбелязаха Георги Купенов в 12-та минута след изпълнение на корнер от Деян Христов  и Божидар Чуканов в 86-та минута. В добавеното време Петко Петков успя да върне едно попадение. „Вместо да разгромим отбора на Оборище, който изнесе изключително слаба игра, нашите футболисти се надпреварваха да стрелят неточно и това бе причината да стигнем до тази победа с резултат само с  2:1. След тази победа отборът на Миньор остава едноличен лидер с 31 точки, а Оборище се смъкна в опасната зона на 18-о място с 13 точки.

На стадион „Арена Симитли” се игра

 

мачът между отборите на местния Септември и Пирин (Разлог).

 

Опитите на футболистите на гостите да спечелят нещо в този двубой останаха без резултат. В 38-ма минута главният съдия на срещата Венцислав Митрев показа червен картон на Николай Димиров от резервната скамейка за неприлично поведение. През първата част на срещата не се стигна до отбелязване на гол. След почивката резултата бе открит от ветерана Анатоли Лулейски от дузпа в 75-та минута, а в самия край на срещата Симеон Димитров покачи на 2:0. При това положение отборът на домакините от Симитли е на 14-о място с 14 точки-далеч от опасната зона, а Пирин (Разлог) остана на последното 20-о място с 6 точки.

На стадион „Осогово”

 

с неочакван резултат завършиха Кюстендил и Хебър ІІ (Пазарджик).

 

Очакванията за лесна победа за отбора на домакините не се сбъднаха. В 20-та минута главният съдия Петър Николов отсъди дузпа в полза на ФК Кюстендил, която Евгени Зюмбулев не успя да реализира. Футболистите от гостуващия тим се бяха затворили много добре отзад, търсейки свободни пространства за контраатаки. Това, разбира се, не се случваше, защото отборът на ФК Кюстендил играеше много стабилно отзад, но се продължи с безрезултатните атаки. Това нулево равенство не бе очаквано на база представянето на двата отбора през настоящото първенство. Така отборът на ФК Кюстендил е на 9-о място със 17 точки, а Хебър ІІ е на 13-о място с 14 т.

На стадион „Свети Петър” в Банско се срещнаха отборите на

 

ФК Банско Тиим Сдружение и ПФК Чавдар(Етрополе).

 

Този мач бе от изключително важно значение за отбора на гостуващия тим (воден от помощник треньора на А отбора на България Иван Иванов), които имат поставена цел, а тя е атакуване на първото място в таблицата. Това, разбира се, не се случи, защото отборът на домакините винаги се е представял по-силно срещу силните и при по-точен мерник на Денис Ангелов, Влади Златинов и Теодор Чолев можеше да се стигне и до победа. Първия гол в срещата отбеляза Борис Димитров от отбора на Чавдар в 24-та минута за 0:1. В 36-та минута Кристиян Величков от отбора на гостите изпрати топката за втори път в мрежата на вратаря Атанас Тъпигьозов за 0:2. При този резултат футболистите на двата отбора се оттеглиха на почивка. През второто полувреме по-добрият отбор на терена бе този на домакините.  В 51-ва минута след центриране от фаул в наказателното поле на гостите Теодор Чолев простреля вратаря Слави Петров за 1:2. В 70-та минута капитанът Костадин Слаев след рейд по левия фланг отбеляза красиво попадение, изпращайки топката в мрежата на Слави Петров за 2:2. До края на мача Йордан Лечов от отбора на Банско направи непростим пропуск и при това положение се запази равенството 2:2. При това положение Чавдар са вече 5-и с 20 точки-11 по-малко от лидера в групата Миньор(Перник), а отборът на Банско е 12-и с 14 точки.

На стадион „Христо Ботев”

 

в Ихтиман се срещнаха Ботев и Рилски спортист(Самоков).

 

Отборът на Рилецо, който показва различни игри напоследък, успя да изтръгне победата с резултат 2:1 след попадения на Красимир Панчев в 27-ма и 88-ма минути. За домакините точен бе Божидар Йонов в 28-ма минута. След този мач отборът на Рилски спортист вече е на 7-мо място с 18 точки, а Ботев са 10-и с 15 точки.

На стадион „Герман” се срещнаха

 

дублиращите отбори на столичните Септември и Славия.

 

Двубоят беше доста оспорван само през първата част. В 17-та минута Михаил Михов с далечен шут успя да изненада вратаря на домакините Александър Андреев за 0:1. Пропуски по-късно за отбора на гостите направиха Васил Казълджиев и Михаил Михов. В 32-ра минута голаджията на домакините Георги Тафраджиев след самостоятелна акция достигна до наказателното поле на гостите и преодолявайки изпречилите му се защитници накара вратаря Светослав Вуцов да вади топката от мрежата си за 1:1. След срещата наставникът на Славия ІІ Ивайло Василев сподели, че неговите възпитаници са надиграли домакините, но пропуските на Кристиян Христов, Валентин Петров и Александър Георгиев са причината да не се достигне до спечелване на трите точки, които са заслужавали. След това равенство отборът на Септември ІІ е на 6-о място с 19 точки, а Славия ІІ е на 15-о място с 14 точки.

 

Ташко СУЛЬОТОВ

 

 

RELATED ARTICLES

Most Popular