Friday, May 17, 2024
HomeРегионДупницаОбС в Дупница провежда извънредно заседание на 5-и май, гласува неприсъствено

ОбС в Дупница провежда извънредно заседание на 5-и май, гласува неприсъствено

Неприсъствено извънредно заседание ще проведе на 5-и май Общинският съвет в Дупница. На основание Закона за мерките и действията по време на извънредното положение, обявено от Народното събрание на 13 март,  включените в дневния ред предложения за решения ще се приемат неприсъствено. „За целта на 05 май 2020 год. от 10.00 часа до 14.00 часа в заседателната зала на община Дупница, партерен етаж всеки от общинските съветници може с подписа си да гласува по проектите за решение включени в дневния ред. До 12.00 часа на 04.05.2020 год. всеки от общинските съветници, както и кметът на община Дупница, могат да изразят писмено своето становище, както и да предлагат изменения и допълнения по проектите за решение, включени в дневния ред в  община Дупница, ет. 2, стая 26 . За изразените становища и направените предложения за изменение и допълнение на проектите за решения всеки от общинските съветници може да се информира на място в община Дупница, ет. 2, стая 27, а общинските съветници, които са посочили e-mail за комуникация, ще получат по електронната си поща всички направени предложения и изразени становища, незабавно след изтичане на срока, определен за тяхното представяне. Подадените в срок становища ще бъдат включени в съставения за заседанието протокол”, съобщават от местния парламент в поканата с дневния ред. Той е съставен от 24 докладни записки, най-важните от които касаят мерките за защита на гражданите  и бизнеса заради извънредното положение.

Сред предложенията е да се приемат: средносрочната бюджетна прогноза за периода 2021-2023г.; програма за закрила на детето; годишен план за младежта; план за развитие на социалните услуги за 2021 г.; отчет за дейността на Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните (МКБППМН) за 2019 г.; допълнение на Наредбата за определянето на местните такси и цени на услуги и администрирането им.
Две от предложенията са относно обявяване на имоти – частна общинска собственост за публична общинска собственост. Предложени са и промени в общинската транспортна  схема.
Предлага се още определяне на нов състав на Обществения съвет по социално подпомагане и услуги, вземане на решение за отдаване под наем на
Искат се и разрешения за изработване на проект за Подробен устройствен план – План за застрояване (ПЗ) за разширяване на площадка в м. Дренски рид  и за поставяне на паметник – символ на историята на дупнишкото поделение  и морена с надпис в знак на благодарност на служилите там офицери, сержанти, войници и военни служители в периода 1904 – 1998 год. на входа на бившите казарми в общински имот в града.
Има предложения за продажба на два общински гаража на ул. „Бисеров” в града, за предоставяне на земи от общинския поземлен фонд  по картата на възстановената собственост на село Блатино, отдаване под наем на  поземлен имот– частна общинска собственост в града.

 

Юлияна КОЛЧАКОВА

 

RELATED ARTICLES

Most Popular