Saturday, May 18, 2024
HomeРегионОбС-Сапарева баня отпусна 1420 лв. на волейболиста Ивайло Дамянов

ОбС-Сапарева баня отпусна 1420 лв. на волейболиста Ивайло Дамянов

Бизнесменът Олег Петров купува от общината дял от парцел в Паничище за 56 000 лв.

Ексдепутатът Иван Ибришимов ще строи сграда за общественно обслужване в Ресилово, преотрежда земеделска земя

Община Сапарева баня ще подпомогне с 1420 лв. Ивайло Ивов Дамянов. Общинският съвет (ОбС) отпусна сумата в размер на две минимални работни заплати на бившия състезател във ВК „Марек Юнион – Ивкони”- Дупница, а сега в Младежкия национален отбор по волейбол, за завоювани резултати. Постиженията са първо място на Балкански шампионат по волейбол за младежи в Тирана- Албания, и трето място на Европейско първенство по волейбол младежи до 20 г. в Монте Сивако -Италия.
Ивайло Дамянов е от Сапарева баня, а местната управа винаги е подкрепяла и стимулирала развитието на спорта и постиженията на изявени състезатели от общината, мотивират решението си общинарите.
Както писахме, за Празника на Дупница – 19 октомври, Ивайло Дамянов получи отличието „Почетна значка на община Дупница“.
Общинският съвет в Сапарева баня даде картбланш и на друго начинание в областта на спорта – изграждане на спортна площадка и игрище за волейбол, баскетбол и футбол в двора на закритото училище в село Ресилово. За целта е дадено съгласие за изготвяне на проект за Подробен устройствен план (ПУП) – изменение на План за регулация (ПР) и изменение на План за застрояване (ПЗ) от 1989 година. Изменението в плана ще позволи изграждане на помощна сграда към бъдещото игрище, разбрахме от председателя на ОбС Васил Маргин.

На сесията е решено да се увеличи данъкът за химическо чистене, пране и гладене на брой съоръжения според местонахождението на обекта – за втора зона. Поскъпването е с 10 лв. – от 130 става 140 лв., като за целта е прието и изменение и допълнение на Наредба за определяне размера на местните данъци на територията на община Сапарева баня, приета през 2021 г.

sapareva bania

Прието е още да се отдадат под наем чрез провеждане на публичен търг с тайно надаване части от имот – частна общинска собственост за разполагане на преместваеми търговски обекти. Става въпрос за 12 павилиона от по 12 кв. м, разположени до началната станция на лифта за Седемте рилски езера, договорите за наем на които изтичат през януари. Определена е началната тръжна цена на месец в размер на 250 лв. за обектите, като през 2008 г. стартовата тръжна цена е била 180 лв.
По силата на други решения ще бъде прекратена съсобственост върху имоти между общината и две физически лица и между общината и „О.П.Елос“ ЕООД. чрез продажба дела на общината. Единият парцел е в Сапарево и за 30/838 идеални части от имота съсобственичката ще плати на общината по 30 лв./кв м, общо 905 лв. без ДДС. Другият парцел е в Сапарева баня, съсобствениците ще придобият общинския дял срещу 65 лв./ кв. м. Продажните цени са определени от лицензиран оценител. „О.П.Елос“ ЕООД – Дупница на бизнесмена Олег Петров ще купи общинския дял от 615/2588 идеални части от парцел в куророта.Паничище за 56 000 лв., също на цената, определени от лицензиран оценител. .
С решение на местния парламент е одобрено задание и е разрешено изготвянето на проект за Подробен устройствен план /ПУП/ – План за застрояване /ПЗ/ за промяна предназначението на земеделска земя за неземеделски нужди в Ресилово. Мястото, намиращо се в м. Над селото, е на бившия депутат Иван Ибришимов, Имотът е купен преди 1 година с инвестиционни намерения, ще бъде отреден за общественно обслужване, става ясно от докладната записка.
Дадено е и съгласие за одобряване на задание и разрешаване изготвянето на проект за ПУП- ПЗ и промяна статута на земеделска земя за неземеделски нужди в м. е “Пишл. ливади”, отново в Ресилово. Имотът е на Драгомира Воденичарска от София, която също е заявила инвестиционни намерения.

„Викея Вилидж“ ЕООД с управител Виктория Стоева получава съгласието на съветниците за одобряване на задание за проектиране, за възлагане на проект за Подробен устройствен план (ПУП) – План за застрояване (ПЗ) и промяна предназначението на земеделска земя за неземеделски нужди на поземлен имот в.Сапарева баня с цел установяване на жилищна устройствена зона за изграждане на трафопост.

RELATED ARTICLES

1 COMMENT

  1. леле лелеее леле…… абе вие у весник Вяра има ли некой адекватен от вас….. има ли некой общо с волейболаа…. какви глупости пишетее…. ???? Ивайло Дамянов си е състезател на Марек ЮнионИвкони , а вие го пишете че е бивш състезател…. имали некои да е в час от вас? срамота хора журналисти сте

Comments are closed.

Most Popular