Saturday, May 18, 2024
HomeРегионБобов долОбщината взема под наем помещенията на Спешния център в Бобов дол

Общината взема под наем помещенията на Спешния център в Бобов дол

Общината ще вземе под наем помещенията на Спешния център в Бобов дол, които вече са продадени. За да не останат миньорският град и районът без неотложна медицинска помощ, общината ще плаща наем за частта от сградата на закритата преди години общинска болница в Бобов дол, където се намира Спешният център. „Няма опасност Бобов дол да остане без спешна помощ. Разговарях с купувача центърът да остане. Подготвяме договор за наем на помещенията за 2 години, като се надяваме през това време да бъде изградена и новата сграда”, каза кметът на общината Елза Величкова.

Стана ясно, че новият собственик на помещенията е от Перник. Имотът е продаден на търг, организиран от синдика на фалиралата МБАЛ „Д-р Стоян Сантев”.

Както писахме, след обявяването на помещенията за продажба бобовдолци бяха изправени пред проблема да останат без неотложна медицинска помощ. В тази връзка преди време от общината осигуриха безвъзмездно имот, където да се изгради нов Спешен център. Имаше и обещания от ръководството на Министерството на здравеопазването за изграждането на сградата, но до ден днешен изпълнението не е започнало.

Юлияна КОЛЧАКОВА

 

RELATED ARTICLES

Most Popular