Sunday, May 19, 2024
HomeРегионКюстендилОбщина Кюстендил и Фестивалът Ritual Gatherings събират информация за интереса към културни...

Община Кюстендил и Фестивалът Ritual Gatherings събират информация за интереса към културни събития в града

Културният фестивал Ritual Gatherings, съвместно с община Кюстендил, извършва проучвания чрез публична анкета, насочена към местните публики на културни събития и идентифициране на техните желания, предпочитания, честота и вид на посещавани мероприятия, както и мотивацията за посещаването им, съобщиха от пресцентъра на Община Кюстендил. Паралелно ще бъдат изследвани местното културно и фолклорно наследство, специфичните ритуали и традиции в община Кюстендил, тяхното опазване, развиване и популяризиране.
На 13 и 14 май в града ще се състои умален формат на фестивала Ritual Gatherings, с лекции и дискусии по културно предприемачество и отворена артистична програма. По време на събитието ще бъдат представени регионални и национални творци, и ще бъдат реализирани творчески работилници за публиката.
Ritual Gatherings e интердисциплинарен културен проект, състоящ се от серия регионални събития в общините Кюстендил, Троян и Шумен през месец май, последвани от ежегоден, културен фестивал  Ritual Gatherings на плажа Камчия, който тази година ще се състои в рамките на 5 дни – от 28 юни до 3 юли.

Проектът BGCULTURE-2.001-0117-C01 “Ritual Gatherings: Традиционни ритуали и интерактивно съвременно изкуство – механизми за изграждане на общности и постигане на устойчиви културни екосистеми” се изпълнява с финансова подкрепа в размер на 199 984 евро, предоставена от Исландия, Лихтенщайн и Норвегия по линия на Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство. Проектът е част от Оперативна програма “Културно предприемачество, наследство и сътрудничество”, за подобрен достъп до изкуства и култура.

RELATED ARTICLES

Most Popular