Sunday, May 19, 2024
HomeРегионКюстендилОбщина Кюстендил организира публично обсъждане на намерение за поемане на общински дългосрочен...

Община Кюстендил организира публично обсъждане на намерение за поемане на общински дългосрочен заем

Община Кюстендил организира публично обсъждане на намерение за поемане на общински дългосрочен заем, съобщават от администрацията й. Публичното обсъждане е насрочено за 14 април, от 12:00 часа, в заседателната зала на общината. Дискусията може да бъде проследена и чрез платформа за видеоконферентна връзка.
Със средствата от заема се предвижда да се финансират публични задължения – главници и лихви общо на стойност 8 500 000, които, след разплащането им, ще се използват за доизграждане на цялостна система за разделно събиране на отпадъци, за купуване на сметосъбираща и сметоизвозваща техника, за доставка на специализирани съдове за разделно събиране на отпадъци, за изграждане на нови системи, съоръжения и техника за третиране на битови и строителни отпадъци, рекултивация на депа и други.
Максимално допустимият размер на лихвения процент е 2,5 на сто. Срокът за изплащане на дългосрочния заем се предвижда да бъде 10 години. Заемът ще бъде обезпечен с бъдещи собствени приходи на община Кюстендил.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular