Wednesday, May 22, 2024
HomeРегионКюстендилОбщина Кюстендил с награда за устойчивост и прогрес в здравния туризъм в...

Община Кюстендил с награда за устойчивост и прогрес в здравния туризъм в България

Зам.-кметът Св. Василев получи статуетката в Берлин, където бе открита изложбата “Художници от Кюстендил”

 

Община Кюстендил е отличена с награда за устойчивост и прогрес на събитието „Здравен туризъм в България“, проведено в Берлин. Наградата прие заместник-кметът Светослав Василев лично от Тобиас Биленщайн – председател на ЕСПА и ръководител на проекта „По пътя на римляните“, в който община Кюстендил е партньор.

На награждаването присъстваха още посланикът на България в Германия – Н.Пр. Елена Шекерлетова, главният управител на Германо-българската индустриално-търговска камара д-р Митко Василев и неговият заместник – Кармен Щрук, директорът на Българския културен институт в Берлин – Борислав Петранов, главният секретар на Европейската СПА асоциация – Чила Мезоси, председателят на Българския съюз по балнеология и СПА туризъм Сийка Кацарова.

Събитието предлага възможност за запознаване на професионална немска публика с възможностите за здравен туризъм и е в рамките на посещението на Светослав Василев и Валентин Господинов – директор на ХГ „Владимир Димитров – Майстора“, в Берлин за откриване на изложба за съвременно изкуство „Художници от Кюстендил“.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular