Friday, May 17, 2024
HomeРегионСапарева баняОбщина Сапарева баня търси фирма за зимно почистване на пътищата, отпуска 69 999...

Община Сапарева баня търси фирма за зимно почистване на пътищата, отпуска 69 999 лв.

Община Сапарева баня търси фирма за поддържане и почистване на пътищата през предстоящата зима. Обявена е обществена поръчка на стойност 69 999 лева. Изпълнителят ще трябва да чисти от сняг и лед и да третира против заледяване (чрез опесъчаване) пътища и улици в Сапарева баня и селата Паничище, Сапарево, Овчарци и Ресилово с обща дължина 72,45 км. Общинските пътища, които ще бъдат почиствани, са 23,90 км и са  разположени предимно в планински терен.  Улична мрежа, включена за чистене от сняг, е с обща дължина  48,55 км.

Избраната фирма трябва да осигури нормалното преминаване при зимни условия и проходимост до всички институции, обслужващи населението – здравни заведения, детски градини, СУ „Христо Ботев”, квартални търговски обекти, общински  служби и др.

Условието към кандидатстващите за поръчката е те да са изпълнили в последните 3 години поне една услуга с подобен предмет. Те трябва да разполагат с колесен трактор със снегорин, два товарни автомобила с гребло за снегочистене, тoварен автомобил с гребло за почистване на сняг и три песъкоразпръсквачки с обем на коша минимум 5 куб. м за обработка на улиците със сол и пясък. Участниците трябва да притежават и верижен булдозер, фадрома, тoварен автомобил 6х6, оборудван с гребло за почистване на сняг и песъкоразпръскачка с обем на коша минимум 8 куб. м за обработка на улиците със сол и пясък.

Срокът за подаване на заявления/оферти е до 23 септември, а отварянето им – на 24 септември.

Юлияна КОЛЧАКОВА

 

RELATED ARTICLES

1 COMMENT

  1. Както са зададени условията,дали няма да спечели Боби къмпани от с. Ресилово?!(Мутата)

Comments are closed.

Most Popular