Sunday, May 19, 2024
HomeРегионБлагоевградОбщина Симитли купува 2 електромобила

Община Симитли купува 2 електромобила

Националният доверителен екофонд (НДЕФ) одобри проект на община Симитли за закупуване на два електромобила. Проектът е одобрен за финансиране по Схемата за насърчаване използването на електрически превозни средства по Инвестиционната програма за климата на Националния доверителен екофонд.
С частично съфинансиране от общината проектът предвижда закупуването на две електрически превозни средства от категория N1.
Новите превозни средства ще се използват за дейността на Общинско звено „Заведения за социални услуги“, и по-точно за работата и дейността на Домашния социален патронаж в община Симитли.
Чрез закупуването на електромобилите община Симитли ще спомогне за оптимизиране работата на Домашния социален патронаж, ще подобри мобилността на представяните услуги в домашна среда, ще спомогне за намаляване на общите емисии на парникови газове и замърсяването на въздуха в града, ще спести разходи и ще подобри ефективността на предоставяните услуги.
След решение за кандидатстване по схемата, взето от Общински съвет – Симитли, подаденото проектно предложение от община Симитли пред НДЕФ бе одобрено от Управителния съвет на фонда на заседание на 28 октомври 2021 година.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular