Saturday, May 18, 2024
HomeРегионДупницаОбщинската болница в Дупница търси доставчик на нов рентген, обяви обществена поръчка...

Общинската болница в Дупница търси доставчик на нов рентген, обяви обществена поръчка за 140 000 лв.

Обществена поръчка за доставка, монтаж, пускане в експлоатация на рентгенов апарат и обучение на персонала за работа с него обяви общинската болница в Дупница. Процедурата за избор на изпълнител е публикувана на сайта на МБАЛ „Свети Иван Рилски“  ЕООД. Поръчката е на стойност 140 000 лева без ДДС, а срокът за нейното  изпълнение – до 45 календарни дни, считано от получаване на писмена заявка от лечебното заведение.

Апаратурата ще бъде изплащана разсрочено, тъй като болницата не разполага с пари накуп за новата придобивка. Това е заложено и в условията към кандидатите да извършат доставката. Изпълнителят ще трябва да извършва и гаранционна поддръжка на рентгена. При сключване на договор с избрания изпълнител, който ще бъде за 1 година, същият следва да представи гаранция за добро изпълнение на договора. Размерът на гаранцията за добро изпълнение е 5% (пет процента) от стойността на възложената поръчка.

От болницата, както и от общинската управа, многократно са заявявали, че след постигнатото икономическо оздравяване ще се  пристъпи към обновяване на базата и апаратурата, с което ще се подобри и обслужването. От ръководството на лечебното заведение са категорични, че закупуването на нов рентгенов апарат не търпи отлагане. Ренгенът, ползван в момента, е на около 40 години, физически и морално остарял. Той се помещава на втория етаж в сградата и е трудно използваем за травматологичното отделение и “Бърза помощ”. Новата апаратура ще бъде монтирата така, че да обслужва всички отделения и да функционира при максимална натовареност.

Снимката: МБАЛ „Св. Ив. Рилски”

 

RELATED ARTICLES

Most Popular